AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αστυνομικο Δελτιο

Θεσσαλονίκη: Η κομπίνα του Αρχιμανδρίτη εις βάρος πιστών – Μία από τις πλαστές επιστολές – Newsbomb – Ειδησεις

[ad_1]

O Αρχιμανδρίτης και οι συνεργοί του παρουσίαζαν πλαστές επιστολές σε πιστούς, που έφεραν πλαστές σφραγίδες και διακριτικά ακόμα και του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Πάταγο έχει προκαλέσει η υπόθεση αρχιμανδρίτη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται για απάτη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ εις βάρος πιστών.

Ως συνεργός του κατηγορείται ιερέας που είχε καθαιρεθεί κατάφεραν να αποκομίσουν 1.347.000 ευρώ από πιστούς στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι δύο άνδρες φέρονται να προσέγγιζαν τα ανυποψίαστά θύματά τους και κατάφεραν να τους πείσουν πως σύντομα ο 68χρονος σήμερα ιερέας θα ανελιχθεί στον χώρο της Εκκλησίας και εκείνοι θα μπορούσαν να έχουν οφέλη από την ανέλιξη αυτή! Παγίδεψαν 6 άτομα από το Νοέμβριο του 2018 και τα έπεισαν να δώσουν χρήματα δήθεν για να βοηθήσουν τον Αρχιμανδρίτη να εκλεγεί Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, οι δύο αετονύχηδες επιδείκνυαν πλαστές επιστολές που συνέτασσε ο 68χρονος, όπου φαίνονταν ως αποστολείς – συντάκτες θρησκευτικοί οργανισμοί και κρατικές Υπηρεσίες, όπως την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Υπουργείο Οικονομικών ακόμα και την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να πείσουν τα θύματά τους.

Η δράση των ατόμων φαίνεται να ξεκίνησε το 2018 και συνεχίστηκε τουλάχιστον μέχρι και την περσινή χρονιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, οι δύο άνδρες κατάφεραν να εξαπατήσουν τουλάχιστον 6 άτομα και να αποκομίσουν – σύμφωνα με τις καταγγελίες των ατόμων- το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ.

Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε επίσης ότι τα χρήματα μεταφέρονταν σε λογαριασμούς του 61χρονου, ενώ διαπιστώθηκε και η μεταφορά χρηματικών ποσών σε άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και δύο άνδρες 51 και 34 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι πλαστές επιστολές

Όπως διαπιστώνουν οι αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα, ο Αρχιμανδρίτης και οι συνεργοί του παρουσίαζαν πλαστές επιστολές σε πιστούς, που έφεραν πλαστές σφραγίδες και διακριτικά ακόμα και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Με αυτές ζητούσαν μαύρα χρήματα από πιστούς, με τα οποία, όπως αποκαλύπτεται, έγιναν αγορές πολυτελών σπιτιών και ακριβών αυτοκινήτων.

Δείτε μια από τις πλαστές επιστολές

Η Απάντηση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Την δική της απάντηση για την υπόθεση απάτης με εμπλοκή ιερέα στη Θεσσαλονίκη, έδωσε η Μητρόπολη αναφέροντας πως ο κληρικός έχει τεθεί σε αργία.

«Με αφορμή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης περί εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα που ακολούθησαν εμπλέκεται και Κληρικός, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με εντολή του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Φιλοθέου, έχει αρχίσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους εναντίον του εν θέματι Κληρικού, η προβλεπόμενη από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους Νόμους του Κράτους (ν. 5383/1932 (ΦΕΚ Α’ 110): «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας») ανακριτική και δικαστική διαδικασία.

Βάσει της ανωτέρω διαδικασίας ο Κληρικός έχει απομακρυνθεί από τον Ιερό Ναό στον οποίον υπηρετούσε, έχει αποστερηθεί της ιδιότητος του εξομολόγου και έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία»


[ad_2]

Source link

Related posts

Καλαμάτα: Σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης – Προσπάθησε να διαφύγει ο αρχηγός (vid) – Newsbomb – Ειδησεις

Γλυφάδα – ΤΩΡΑ: Άγρια συμπλοκή με ανήλικους – Δυο μαχαιρωμένοι στο κεφάλι

Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησε ο πατέρας της 14χρονης που έπεσε θύμα πολλαπλών βιασμών

Αφήστε ένα σχόλιο