AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Θετικές επιδόσεις για την συνολική παραγωγή ιταλικού τυριού τον Ιανουάριο – Τυροκόμος

[ad_1]

Θετικές επιδόσεις για την συνολική παραγωγή ιταλικού τυριού τον Ιανουάριο - Τυροκόμος

Η συνολική παραγωγή τυριού ήταν μειωμένη κατά 1,2% σε σχέση με πέρυσι και 0,5% κάτω από το Δεκέμβριο στους 540.000 τόνους.  Στις επιδόσεις αυτές δεν περιλαμβάνει το τυρί cottage.  Τα τυριά ιταλικού τύπου ανήλθαν σε 228.000 τόνους, που ήταν 0,7% πάνω από το προηγούμενο έτος, αλλά 1,1% χαμηλότερα από τον Δεκέμβριο.  Η παραγωγή τυριών αμερικανικού τύπου ανήλθε σε 213.600 τόνους, μειωμένη κατά 5,5% σε σχέση με το 2023 και 1,9% κάτω από τον Δεκέμβριο.

Σε σύγκριση με το 2023, η παραγωγή μη λιπαρού ξηρού γάλακτος σε σκόνη μειώθηκε κατά 20,4% σε 63.050 τόνους.  Η παραγωγή αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη αυξήθηκε κατά 27,7% σε 25.800 τόνους.

Τα κατεψυγμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το σερμπέτι, το παγωμένο γιαούρτι και το παγωτό, παρουσίασαν επίσης όλα χαμηλότερη παραγωγή σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

To Eυρωδικαστήριο απορρίπτει προσφυγή κατά της καταχώρισης της ονομασίας «Χαλλούμι» ως ΠΟΠ

Σε αναβρασμό οι Κρητικοί για τις αγροτικές ενισχύσεις, το Ηράκλειο στη Βάθη και τα Χανιά στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Kολλημένο στην ύφεση το γερμανικό ΑΠΕ εν μέσω πληθωρισμού

Αφήστε ένα σχόλιο