AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Ισχυρή άνοδο κατέγραψε η Wall Street μετά από ένα χαμηλό τριήμερο

[ad_1]

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,22% στις 39.760 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,86% στις 5.248 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,51% στις 16.399 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Cintas σημείωσε άνοδο 7% λόγω των καλύτερων από τα αναμενόμενα κέρδη. Οι μετοχές της Merck κέρδισαν σχεδόν 5%, σημειώνοντας νέο υψηλό όλων των εποχών, αφού ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το Winrevair, για χρήση σε ασθενείς με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση.

Από την άλλη, βουτιά 17% σημείωσε η GameStop, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών ανέφερε μεγάλη πτώση στα έσοδα το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι μείωσε επίσης το εργατικό δυναμικό της κατά απροσδιόριστο αριθμό με σκοπό να μειώσει το κόστος.

Η Wall Street έκανε μια τριήμερη διόρθωση, μετά την αναρρίχησή της σε νέα ιστορικά υψηλά την περασμένη εβδομάδα, προσπαθώντας σήμερα να κρατήσει τα κέρδη του Μαρτίου, αλλά και του πρώτου τριμήνου του έτους. Μέχρι τώρα, ο S&P 500 σημειώνει αύξηση 2,1% τον μήνα και 9,1% το τρίμηνο. Ο Nasdaq αναρριχήθηκε 1,4% τον Μάρτιο και 8,7% το τρίμηνο, ενώ ο Dow σημειώνει άνοδο 0,7% και 4,2% στις αντίστοιχες περιόδους.

Εάν κρατήσουν τα επίπεδα, ο S&P 500 και ο Dow Jones θα έχουν κλείσει το καλύτερο τρίμηνο από το 2019 και το 2021, αντίστοιχα, όταν οι δείκτες σημείωσαν άνοδο 13,1% και 7,4%. Και οι τρεις κύριοι δείκτες είναι σε τροχιά να σημειώσουν τον πέμπτο συνεχόμενο ανοδικό μήνα και το δεύτερο συνεχόμενο ανοδικό τρίμηνο.

«Οι αποτιμήσεις θα μπορούσαν να διορθώσουν κάπως στην πραγματικότητα», σχολίασε ο Robert Schein, επικεφαλής επενδύσεων στην Blanke Schein Wealth Management. Αλλά, «μακροπρόθεσμα, αυτό το ράλι έχει βάσεις και υπάρχει μεγάλη ώθηση λόγω της ρευστότητας».

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 0,7% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA).

Επίσης, υπήρξε ελαφρά πτώση του Δείκτη Αγορών, ο οποίος υποχώρησε από τις 146,0 στις 145,7 μονάδες. Ο δείκτης της αγοράς στεγαστικών δανείων μειώθηκε από το 198,2 στο 196,8 και ο δείκτης αναχρηματοδότησης στεγαστικών δανείων μειώθηκε από 468,4 σε 460,9.

πηγή: ot.gr

 

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Οι ασφαλιστικές ανάγκες των ελαιοπαραγωγών αλλάζουν με το κλίμα – Ελαίας Καρπός

Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου 1 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Έδωσε απαντήσεις η εκδήλωση της Agrotech για τη φορολογία αγροτών

Αφήστε ένα σχόλιο