AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αστυνομικο Δελτιο

Κάτι πάει εξαιρετικά στραβά με τα “μαθηματικά” στην Eλληνική Aστυνομία

[ad_1]

Αν είναι ακριβείς οι αριθμοί τους οποίους έχουν δώσει στην δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και διάφοροι δημοσιογράφοι, ότι στο σύνολο των 55.000 αστυνομικών ο αριθμός των αστυνομικών που είναι υπό απόταξη είναι 107. Αυτό, σημαίνει ότι είναι ένα ποσοστό της τάξης του 0,19% του προσωπικού.

Εάν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική και την εφαρμόσουμε στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει παρούσα δύναμη 21 αστυνομικών, τέσσερις εκ των οποίων θα έπρεπε να είναι υπό έρευνα για ενδεχόμενη απόταξη για την υπόθεση της Κυριακής Γρίβα (ασχέτως αν ο ένας εξ’ αυτών είναι ήδη υπό απόταξη για άλλο θέμα), τότε ο αριθμός αυτός εκτοξεύει το ποσοστό από το 0,19 % στο σύνολο του προσωπικού της αστυνομίας, στο 19%! Δηλαδή μία εκατονταπλάσια αύξηση!

Επομένως δύο τινά συμβαίνουν, είτε το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων έχει 100 φορές πάνω από τον μέσο όρο του σώματος ακατάλληλο προσωπικό, είτε υπάρχει αναντιστοιχία του αριθμού των αστυνομικών που είναι υπό απόταξη με την πραγματικότητα.

Πολύ πρόσφατες είναι και οι καταγγελίες αστυνομικών για κουκούλωμα ευθυνών άλλων ανώτερων αστυνομικών από τις διαδικασίες των ένορκων διοικητικών εξετάσεων.

Εύλογο επομένως είναι το ερώτημα…

Μήπως πάσχει δομικά και πρέπει να επανεξεταστεί στο σύνολο του το πλαίσιο των ΕΔΕ στην ελληνική αστυνομία;


[ad_2]

Source link

Related posts

Τρόμος στον Ασπρόπυργο: Λήστεψαν βενζινάδικο και ακινητοποίησαν τον υπάλληλο – Βίντεο ντοκουμέντο – Newsbomb – Ειδησεις

Σοβαρά επεισόδια σε συναυλία σε Νέο Ηράκλειο και Εξάρχεια – Μια 16χρονη τραυματίας

Γλυφάδα: «Μην δω αστυνομικό μπροστά μου – Θα σε σκοτώσω» φώναζε ο 29χρονος στην σύντροφό του

Αφήστε ένα σχόλιο