AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Καιρός [18/11]: Πρόσκαιρη κακοκαιρία και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας | Ειδησεις

[ad_1]

Για το νέο 24ωρο αναμένεται ψυχρό μέτωπο από την περιοχή των βορειοδυτικών Βαλκανίων να κατέλθει προς την χώρα μας.

Για το νέο 24ωρο αναμένεται ψυχρό μέτωπο από την περιοχή των βορειοδυτικών Βαλκανίων να κατέλθει προς την χώρα μας. Έτσι αναμένονται πρόσκαιρα φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα αυτής θα είναι αξιόλογα. Ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά, με αποτέλεσμα σε κάποιες ορεινές και ημιορεινές περιοχές να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, για αύριο Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, αναμένονται ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες (1-7 π.μ.) νεφώσεις με βροχές στην Μακεδονία. την Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, την Ήπειρο, την δυτική Πελοπόννησο και πιο τοπικά στα νησιά του Ιονίου και την Στερεά. Τοπικές καταιγίδες δεν αποκλείεται να σημειωθούν στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο, ενώ καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν στο βορειοανατολικό και ανατολικό Αιγαίο. Στα βορειότερα τμήματα της Μακεδονίας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις έως και τα 1000 μέτρα, ενώ στα βόρεια τμήματα της δυτικής Μακεδονίας πρόσκαιρα έως τα 700 μέτρα. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν.

Τις υπόλοιπες πρωινές έως μεσημβρινές ώρες, τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά στα ηπειρωτικά όπου ο καιρός θα βελτιωθεί, και θα σημειώνονται τοπικές βροχοπτώσεις μόνο στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, καθώς και στην Στερεά και την Εύβοια οι οποίες θα σταματήσουν στις τελευταίες δύο περιοχές. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες με μικρότερη ένταση, ενώ βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στα νοτιότερα τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και στα Δωδεκάνησα.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με λίγες νεφώσεις.  Στην Θράκη ωστόσο θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται ασθενείς βροχές ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο καθώς και την βόρεια Κρήτη, όμβροι και πιθανώς πρόσκαιρες διάσπαρτες καταιγίδες. Σημειώνεται ότι στον Έβρο αργά το βράδυ οι βροχές θα μετατραπούν σε χιονοπτώσεις σε υψόμετρα πάνω από τα 500 μέτρα.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά σε όλη την χώρα. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 6-7, και από το απόγευμα 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ στο βορειοδυτικό Αιγαίο, στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 6-7  μποφόρ, οι οποίοι πριν το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς 5-6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 6-7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Σημειώνεται ότι τοπικά και στην ενδοχώρα και ειδικά σε μεγάλα υψόμετρα οι άνεμοι θα πνέουν επίσης πρόσκαιρα με μεγάλες εντάσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση ιδιαίτερα στα βόρεια χώρα. Πιο αναλυτικά, στην Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-4 έως 7-9 βαθμούς, στην  υπόλοιπη Μακεδονία και την Θράκη από 6-8 έως 10-12 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11-13 έως 17-19 βαθμούς (στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), στην Θεσσαλία από 8-10 έως 14-16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 9-11 έως 14-16 βαθμούς, και την Εύβοια 11-13 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου (στα νότια τμήματα του νησιού οι υψηλότερες μέγιστες, που θα σημειωθούν νωρίς το πρωί). Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-14 έως 17-19 βαθμούς, στις Σποράδες θα κυμανθεί από 11-13 έως 16-18 βαθμούς, στις Κυκλάδες 14-16 έως 18-20 βαθμούς. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα σημειωθούν αρκετές ώρες πριν το ξημέρωμα. Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-17 έως 19-21 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 11-13 έως 16-18 βαθμούς (οι μέγιστες θα σημειωθούν πριν τα ξημερώματα) και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-18 έως 19-21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Αναμένεται αρχικά άστατος καιρός με όμβρους, και πιθανώς διάσπαρτες καταιγίδες. Ο καιρός από το μεσημέρι προοδευτικά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι νωρίς το πρωί θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5-6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στον νομό θα κυμανθεί από 10-12 έως 16-18 βαθμούς Κελσίου, οι μέγιστες ωστόσο θα σημειωθούν πριν το ξημέρωμα, με την θερμοκρασία να πέφτει όσο προχωράει η ημέρα.

Θεσσαλονίκη: Πολύ νωρίς το πρωί αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6-7  μποφόρ ενισχυόμενοι σταδιακά, όπου το βράδυ θα πνέουν 7-8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

Πασαλιμάνι: “Δεν ήξερα ότι εργαζόταν και στην οικοδομή” λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου αστυνομικού | Ειδησεις

Τη Χάρτα Διαφορετικότητας υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | Ειδησεις

“Έφυγε” η Αιμιλία Γερουλάνου | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο