AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Καιρός 28/03/2024: Σε εξέλιξη ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης | Ειδησεις

[ad_1]

Σε εξέλιξη ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης. Ιδιαίτερα αυτό γίνεται αισθητό προς τα πιο νότια τμήματα της χώρας μας, προς την περιοχή της Κρήτης

Υψηλές συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης αναμένονται και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μέχρι το απόγευμα, με την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας ήδη από χθες να κάνει συστάσεις προς τις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

«Η Αφρικανική σκόνη περιέχει μεταφερόμενα σωματίδια τα οποία δύναται να ενσωματωθούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα τοξικό και επικίνδυνο μείγμα για τον ανθρώπινο οργανισμό και κυρίως για το αναπνευστικό σύστημα» σημειώνει η Ένωση. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο συνδυασμός αφρικανικής σκόνης και υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών θα διαρκέσει μέχρι σήμερα το απόγευμα, ενώ από την Κυριακή προς Δευτέρα θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό με ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Για σήμερα σύμφωνα με το meteo.gr αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια με γρήγορη βελτίωση. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στα νότια νησιωτικά τμήματα. Σημαντική μεταφορά σκόνης αναμένεται κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 2 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ, εκτός από το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου αναμένονται νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά του νομού και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 και τοπικά στα ανατολικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

Τραγωδία με την 41χρονη έγκυο: Βρέθηκε νεκρή στη Χαλκιδική [vid] | Ειδησεις

Ρέντη: Το “κεφάλι” της επίθεσης “δείχνει” στην κατάθεση του o 18χρονος [vid] | Ειδησεις

Καιρός 09/03/2024: Πρόσκαιρες τοπικές βροχές σήμερα | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο