AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Καμία απόφαση για επιπλέον χρεώσεις σε διαγνωστικές εξετάσεις

[ad_1]

Αναστάτωση προκάλεσε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που αναφέρει πως το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επιπλέον χρεώσεις για τους ασφαλισμένους, για κάθε εργαστηριακή και απεικονιστική εξέταση στην οποία υποβάλλονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση του ΠΙΣ, η πρόταση αυτή έγινε από τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους γιατρούς με θέμα τη διαχείριση του προβλήματος των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback).

Στην ανακοίνωση αναφερόταν συγκεκριμένα πως «συζητήθηκε πρόταση του υπουργείου για την αποζημίωση εργαστηριακών εξετάσεων (1,00 e ανά παραπεμπτικό) και απεικονιστικών εξετάσεων (3,00 e ανά παραπεμπτικό) πληρωτέα από τον ασθενή. Τα ποσά αυτά θα εισπράττονται μέσω του παραπεμπτικού (με αιτιολογία υπέρ ΕΟΠΥΥ) αλλά δεν θα αποδίδονται στον Οργανισμό».

Η ανακοίνωση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προχώρησε σε διευκρινίσεις, λέγοντας πως αυτή δεν ήταν πρόταση του υπουργείου Υγείας, αλλά των ίδιων των κλινικοεργαστηριακών γιατρών.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ξεκαθάρισε τα εξής:

«Είναι ένα αίτημα το οποίο το διαμόρφωσαν οι εργαστηριακοί γιατροί προς τον υπουργό Υγείας, ο υπουργός είπε “καλά θα το δούμε”. Μας το ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης κι έτσι δημιουργήθηκε όλο αυτό. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αυτό που ζητάει είναι φορολογία στα επιβλαβή προϊόντα για να χρηματοδοτηθεί η Υγεία. Αυτή είναι η πρότασή μας. Εμείς λέμε ότι εάν βάλετε ένα λεπτό σε κάθε καπνικό προϊόν στη χώρα, θα έχετε 15 εκατομμύρια για την Υγεία, αν βάλετε 10 λεπτά θα έχετε 150 εκατομμύρια. Ρίξτε τα στο clawback αυτά τα χρήματα και το clawback θα μειωθεί και θα πάει στη μέση. Αυτή είναι η πρόταση του Πανελλήνιου», κατέληξε.

eleftherostypos.gr

[ad_2]

Related posts

Σταρακά προς Υπουργείο Δικαιοσύνης: Θεσμική απρέπεια η μη κλήση βουλευτών της αντιπολίτευσης σε σύσκεψη για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας

aitoloakarnanianews

Μητσοτάκης σε Αμπάς: Η Χαμάς δεν εκπροσωπεί την Παλαιστίνη – Πολιτική λύση με δυο κράτη

aitoloakarnanianews

Ο Σπύρος Γρίνος εκλέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου μετά από επανακαταμέτρηση/μένει εκτός η Βάσω Καραγκούνη

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο