AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Κανονική γενοκτονία! Το φρικτό τέλος της Ουκρανίας: «Απέμειναν 18 εκατομμύρια»

[ad_1]

«Η Ουκρανία έχει επί της ουσίας καταστραφεί».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε νέα μέτρα επιστράτευσης στις 2 Απριλίου, μειώνοντας την ηλικία στράτευσης και εξουσιοδοτώντας τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων ανδρών στρατιωτικής ηλικίας σε μια κίνηση που θεωρείται «πολύ αντιδημοφιλής» στην Ουκρανία.

Το νέο σχέδιο νόμου αλλάζει την ηλικία στρατολόγησης της Ουκρανίας από 27 σε 25, καταργεί την ταξινόμηση «περιορισμένης ικανότητας» για νεοσύλλεκτους και υποχρεώνει όσους θεωρούνταν περιορισμένα ικανοί για στρατιωτική θητεία να υποβληθούν ξανά σε ιατρική εξέταση εντός εννέα μηνών.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, το υπουργείο Άμυνας της εμπόλεμης χώρας θα λάβει επίσης δεδομένα για Ουκρανούς που είναι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία χωρίς τη συγκατάθεσή τους ως μέρος μιας τεράστιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.

Τα μέτρα δεν είναι δημοφιλή στους Ουκρανούς και η χρονική στιγμή της απόφασης του Zelensky να υπογράψει τον νόμο είναι αξιοσημείωτη, σύμφωνα με τον Alexander Dudchak, ερευνητή στο Ινστιτούτο Χωρών της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών).

«Ο Ζελένσκι είχε λόγους να καθυστερήσει την υπογραφή των τροποποιήσεων του νόμου για την επιστράτευση και τη στρατιωτική θητεία και ούτω καθεξής, υπέγραψε πολλά από αυτά τα νομοσχέδια ταυτόχρονα», είπε ο Ντούνττσακ σε ρωσικό μέσο.

«Γιατί τώρα; Επειδή είναι δύσκολο να το καθυστερήσει περαιτέρω. Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ επισκέφτηκε το Κίεβο και είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή και πως η Ουκρανία θα πρέπει να στείλει ακόμη περισσότερους ανθρώπους στο μέτωπο».

Σύμφωνα με τον Ντούνττσακ, η νέα βάση δεδομένων θα επιτρέψει στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας να παρακολουθεί ηλεκτρονικά ένα υποψήφιο προς…επιστράτευση άτομο.

«Θα συλλεχθεί μια βάση δεδομένων που θα δείχνει πόσοι άνθρωποι έχουν απομείνει στο έδαφος της Ουκρανίας. Κρίνοντας από την απογραφή του ανδρικού πληθυσμού, μπορεί κανείς να φανταστεί τι δυνατότητες κινητοποίησης έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και πόσοι άνθρωποι παραμένουν στο έδαφος της Ουκρανίας.

Μετά από αυτό μπορεί να προκύψουν κάποια δυσάρεστα γεγονότα για τον Ζελένσκι. Ενώ λέει σε όλους ότι εκεί είναι περισσότεροι από 31 εκατομμύρια άνθρωποι στην περιοχή υπό τον έλεγχό του, στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι περίπου 18-19 εκατομμύρια».

Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ο Ζελένσκι ζητά χρήματα από τη Δύση αναφέροντας τον αριθμό των 30 εκατομμυρίων, τόνισε ο Ρώσος αναλυτής.

Το ερώτημα είναι πού πηγαίνουν τα δυτικά χρήματα, επεσήμανε, υποδεικνύοντας ότι όσοι παρέχουν κεφάλαια θα μπορούσαν να γνωρίζουν καλά αυτήν την ανισότητα και να επωφεληθούν μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο από το υποτιθέμενο σχέδιο διαφθοράς.

«Συνολικά υπάρχουν περίπου 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι [στην Ουκρανία] που μπορούν να επιστρατευτούν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Ακόμη και η στρατολόγηση 500.000 δεν είναι ρεαλιστική.

Το καθεστώς του Κιέβου εξαφάνισε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού: όσοι μπόρεσαν να φύγουν έφυγαν από τη χώρα και το ποσοστό γεννήσεων μειώθηκε στο 0,7. Αυτό σημαίνει, στην ουσία, ότι το κράτος έχει καταστραφεί και δεν μπορεί να αποκατασταθεί. Η Ουκρανία θα πάρει χρήματα και όπλα. Αλλά οι δυνατότητες κινητοποίησης είναι εξαιρετικά χαμηλές».

απεμπε-EPA-UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERV photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Τακτικές Κρίσεις Πλοιάρχων του ΠΝ Έτους 2024-2025

aitoloakarnanianews

Το «πραγματικό πρόβλημα» για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι η ισραηλινή επίθεση, δηλώνει ο Γκουτέρες

Για τα ελληνοτουρκικά και τα εθνικά θέματα θα κάνει φροντιστήρια η ΝΔ; Μήπως να το ζητήσει ο κ.Σαμαράς

Αφήστε ένα σχόλιο