AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Οικονομια

Κασσελάκης με ΑΔΕΔΥ: Αύξηση 10% των μισθών & επαναφορά δώρων στο Δημόσιο

[ad_1]

Υπέρ της αύξησης 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, της επαναφοράς των δώρων καθώς και των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, συνάντηση μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Μπράτης Δημήτρης, Πετρόπουλος Γιώργος, Μακράκης Γιώργος, Σαβόπουλος Στέφανος) με τoν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Στέφανο Κασσελάκη, ύστερα από αίτημα του τελευταίου.

Από πλευράς των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέθηκαν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους κι ιδιαίτερα το διεκδικητικό πλαίσιο της αυριανής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που περιλαμβάνει τα αιτήματα:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.ά.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ τόνισε ότι στηρίζει το αίτημα για αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο για την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ, καθώς και το αίτημα για τη στελέχωση του Δημοσίου με προσωπικό.

Δήλωσε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και αντιπροσωπεία του θα δώσει το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

[ad_2]

Source link

Related posts

Πειθαρχική δίωξη κατά δημοσίου υπαλλήλου για πλαστό πτυχίο

ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωσε πανελλαδική απεργία & στάση εργασίας στο δημόσιο

Δημόσιο: Πώς θα επεκταθεί το bonus σε όλους τους υπαλλήλους

Αφήστε ένα σχόλιο