AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Life Style

“Κατέβηκε στο Πολυτεχνείο με στολή για παραπλάνηση” – Η ιστορία που αποκάλυψε για τον πατέρα του

[ad_1]

Όσα έγραψε στην ανάρτησή του ο Μίλτος Πασχαλίδης

Ανήμερα της 50ής επετείου από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο
 ο Μίλτος Πασχαλίδης συγκίνησε με την ανάρτηση για τον πατέρα του. Για τον φαρμακοποιό και δεξιό πατέρα του, που όμως έβαλε το λειτούργημα πάνω απ’ όλα.

«Έδινε πάντα μεγαλύτερη σημασία στο πρώτο (σ.σ.: το φαρμακοποιός)», γράφει ο Μίλτος Πασχαλίδης, που περιγράφει πώς ο πατέρας του αποφάσισε να πάει φάρμακα στους φοιτητές στο Πολυτεχνείο και ήταν εξοργισμένος με τη χούντα που είχε κατεβάσει στους δρόμους τα τανκς!

«Οι αλήτες κατέβασαν τα τανκς, θα βαρέσουν τα παιδιά, θα τους πάω φάρμακα», είχε πει ο πατέρας του στη μητέρα του, η οποία, όπως αναφέρει ο Μίλτος Πασχαλίδης, ήταν αριστερών φρονημάτων.

«Να πας, αλλά να προσέχεις γιατί έχουμε παιδί», του είχε πει η γυναίκα του. Και εκείνος της είχε απαντήσει: «Κι αυτά τα παιδιά έχουν μανάδες».

Για να μην κινδυνεύσει, περιγράφει ο Μίλτος Πασχαλίδης, «φόρεσε τη στολή του έφεδρου αξιωματικού για παραπλάνηση. Πέταξε στους φοιτητές γάζες, ασπιρίνες και ιώδιο από τα κάγκελα της Στουρνάρη. Γύρισε σπίτι κλαμένος».

Όλη η ανάρτηση του Μίλτου Πασχαλίδη

Ο μπαμπάς μου ήταν φαρμακοποιός. Επίσης ήταν δεξιός. Έδινε μεγαλύτερη σημασία στο πρώτο. Απόγευμα 16 Νοεμβρίου του ’73 μπήκε στο σπίτι έξαλλος και φώναξε στη μάνα μου: οι αλήτες κατέβασαν τα τανκς, θα βαρέσουν τα παιδιά. Θα τους πάω φάρμακα. Η μάνα μου ήταν αριστερή. Του είπε: να πας, αλλά να προσέχεις γιατί έχουμε παιδί. Και εκείνος της είπε: κι αυτά τα παιδιά έχουν μανάδες. Φόρεσε τη στολή του έφεδρου αξιωματικού για παραπλάνηση και κατέβηκε στο Πολυτεχνείο. Πέταξε στους φοιτητές γάζες, ασπιρίνες και ιώδιο από τα κάγκελα της Στουρνάρη. Γύρισε σπίτι κλαμένος. Δεν ξέρω αν ήταν απ’ τα δακρυγόνα ή κάτι άλλο.

Ήμουν τεσσεράμισι χρονών. Και πάντα αυτό το βράδυ ο μπαμπάς μου ανοίγει τις φτερούγες του και γίνεται ένας άγγελος», κατέληξε ο Μίλτος Πασχαλίδης.


Google News icon
Ακολουθήστε τα parapolitika.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση.
Facebook icon
Ακολουθήστε μας στο facebook
Instagram icon
Ακολουθήστε μας στο Instagram


[ad_2]

Source link

Related posts

“Έβλεπα μια απαξίωση από μεριάς τους που οφειλόταν στο γεγονός ότι είμαι γυναίκα”

“Ιδανικός” γείτονας… Έβγαλε ξυπνητήρι με ηχείο στο μπαλκόνι στις 3 τα ξημερώματα!

Απίστευτο αυτό που κάνουν!!! Δεν θα το τολμούσατε ούτε μία στο εκατομμύριο

Αφήστε ένα σχόλιο