AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Κατεβάζω χειμωνιάτικα: Το πρότζεκτ ξεκινά

[ad_1]

Ω ναι, καλά το κατάλαβες, έφτασε η… μαρτυρική περίοδος του έτους που πρέπει να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα και να στείλεις στη λήθη τα καλοκαιρινά σου ρούχα.

Μην το αναβάλλεις άλλο, δες πώς θα το κάνεις σωστά.

Ξεκίνα με τη μπουγάδα

Άδειασε όλες τις ντουλάπες και τα συρτάρια καθημερινής χρήσης πάνω στο κρεβάτι και έλεγξε αν τα ρούχα έχουν πλυθεί σωστά και αν έχουν σιδερωθεί. Οι άσχημες μυρωδιές «ποτίζουν» το ύφασμα και μπορούν να χαλάσουν την ποιότητα του ρούχου. Βάλε μία ή και δύο μπουγάδες και ξεκίνα το σιδέρωμα. Α, και μη ξεχνάς όσα ρούχα βρίσκονται στο καλάθι με τα άπλυτα.

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα

Ξεκίνα να διπλώνεις και να χωρίζεις σε ομάδες (παντελόνια, μακρυμάνικες μπλούζες, πουλόβερ, μάλλινες κάλτσες, καλσόν κτλ). Δες τι χρειάζεσαι και τι όχι και μην φοβηθείς να τα ξεφορτωθείς, για να κερδίσεις περισσότερο χώρο στην ντουλάπα. Αν δεις ότι κάποια ρούχα είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν τα φοράς πια, μπορείς πάντα να τα δωρίσεις σε όσους έχουν ανάγκη.

Ας αρχίσει το πακετάρισμα!

Πακέταρε τα καλοκαιρινά ρούχα σε σακούλες κενού αέρος και πλαστικά καλάθια αποθήκευσης, πάλι ανάλογα με την κατηγορία τους.

Σε περίπτωση που δεν έχεις άλλη ντουλάπα πέρα από αυτή που χρησιμοποιείς καθημερινά, βάλε τα καλοκαιρινά στην αποθήκη ή το πατάρι. Πρόσεχε μόνο ο χώρος να μην έχει υγρασία.

Τα καλοκαιρινά παπούτσια, μπορείς να τα βάλεις στα κουτιά αποθήκευσής τους και στη συνέχεια, μέσα σε μια βαλίτσα( ή -τσες) ή σ’ ένα καλάθι. Αν, έχεις αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι βάλε τα εκεί. Ή σε μια παπουτσοθήκη. 

Καθάρισε τις ντουλάπες

Πέρασε όλες τις επιφάνειες με ένα ελαφρύ απορρυπαντικό ή απλά ξεσκόνισέ τις, πέτα τις παλιές/χαλασμένες κρεμάστρες, εν ανάγκη πάρε καινούργιες ίδιου χρώματος για να φαίνονται ωραίες, και βάλε ένα αποσμητικό στη ντουλάπα για να μυρίζει όμορφα. 

Φτιάξε την ντουλάπα της νέας σεζόν

Βάλε όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα και αξεσουάρ πάνω στο κρεβάτι και ξεκινά να τα διπλώνεις και να τα ξεχωρίζεις σε κατηγορίες. Πέρνα σε κρεμάστρες πουκάμισα, παντελόνια, μπουφάν και πουλόβερ, και κρέμασέ τα στην ντουλάπα.

Προσοχή, τα μάλλινα πουλόβερ είναι πολύ ευαίσθητα και ο τρόπος που τα κρεμάμε μπορεί να χαλάσει τη φόρμα τους. Δες στο παρακάτω βίντεο πώς θα τα κρεμάσεις σωστά.

Δίπλωσε τα χειμωνιάτικα και βάλε τα στα ράφια με τρόπο ώστε να τα βλέπεις όλα. Μπορείς να τα χωρίσεις ανάλογα το χρώμα ή την χρήση τους, βάζοντας μπροστά – μπροστά εκείνα που φοράς συχνότερα.

 

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Κατάθλιψη: Το κατοικίδιο μειώνει τα συμπτώματα

Πότε μια γυναίκα… κουνάει την ουρά της;

Αν δείτε αυτό το «αγριόχορτο» στην αυλή σας, μην το βγάλετε! Δείτε γιατί…

Αφήστε ένα σχόλιο