AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Καυσόξυλα: Οι τιμές ανά κυβικό ενόψει εορτών – Η ιδανική επιλογή για το τζάκι

[ad_1]

Στροφή στα καυσόξυλα αναμένεται να κάνουν φέτος πολλοί καταναλωτές που διαθέτουν τζάκι στο σπίτι τους και αναζητούν τους φθηνότερους τρόπους θέρμανσης για τον χειμώνα που μόλις έφτασε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Action 24, το ένα κ.μ. ξύλων κοστίζει φέτος 125 ευρώ, με εξαίρεση την ελιά που πωλείται στα 145 ευρώ το κυβικό.

Όσον αφορά στα πέλετ, η τιμή τους κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τα καυσόξυλα.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, οι έμποροι συμβουλεύουν τους καταναλωτές να αγοράζουν ξύλα πριν υποχωρήσει πολύ η θερμοκρασία, τονίζοντας πως οι τιμές ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

«Η οξιά είναι αποδοτική στην καύση και ιδανική για τζάκι, καθώς δίνει μεγαλύτερη φλόγα, χωρίς όμως να προκαλεί τα προβλήματα καπνού που δημιουργούν τα κωνοφόρα», αναφέρουν οι έμποροι.

«Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί εγκλωβίζει σε θύλακες υγρασία με αποτέλεσμα να “σκάει” κατά την καύση και να πετάει αναμμένα κομματάκια κάρβουνου» προσθέτουν οι έμποροι και τονίζουν:

«Η δρυς πρέπει να προτιμάται για συνεχή χρήση. Δεν είναι από τα ξύλα που αρπάζουν εύκολα, δεν βολεύει για προσάναμμα, όμως καίει αργά και αποδοτικά και διατηρεί τη φωτιά περισσότερο. Η ελιά, όπως και η δρυς, έχει μεγαλύτερη διάρκεια καύσης».

[ad_2]

Related posts

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews

Μεσολόγγι: Τρεις συλλήψεις για κοκαΐνη και κάνναβη-το ζευγάρι είχε επαφές με τον δολοφονηθέντα Μπάμπη Κούτσικο 

aitoloakarnanianews

Τα ζώδια της εβδομάδας: Για ποιους θα βρέξει λεφτά και έρωτες!

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο