AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Καφέ μπανάνες – Αυτές οι παρεξηγημένες – Θησαυρός για τον οργανισμό

[ad_1]

Καφέ μπανάνες: Περιττές ή παρεξηγημένες; Τι ισχύει τελικά για τις μπανάνες που υπερωριμάζουν και γίνονται καφέ; Μένουν ή φεύγουν;

Αυτές οι μπανάνες είναι σίγουρα για πέταμα, ή μήπως όχι;
Οι μπανάνες είναι νόστιμες και εξαιρετικά υγιεινές. Μπορείτε να τις προσθέσετε σε ένα smoothie, να τις ανακατέψετε στο γιαούρτι σας ή απλά να τις φάτε ως σνακ! Το κίτρινο φρούτο είναι γεμάτο βιταμίνες και μπορεί να αποτελέσει υγιεινή εναλλακτική λύση σε ζαχαρούχα σνακ.

Θα σας χορτάσει και θα σας δώσει ενέργεια για αρκετές ώρες! Συνήθως πετάμε αυτά που έχουν καφέ κηλίδες, γιατί έχουν χαλάσει. Σωστά;

Θα φάτε μαυρισμένες μπανάνες;

Ωρίμανση

Αν σας αρέσουν οι μπανάνες πράσινες ή καστανές, αυτό εξαρτάται από την προσωπική σας προτίμηση. Μια πράσινη μπανάνα και μια φωτεινή κίτρινη μπανάνα έχουν διακριτική διαφορετική γεύση. Αλλά τι λέει η επιστήμη; Μια μπανάνα ξεκινά πράσινη και γίνεται όλο και πιο κίτρινη καθώς ωριμάζει.

Στη συνέχεια, εμφανίζονται καφέ κηλίδες και η μπανάνα γίνεται εντελώς καφέ. Μια κίτρινη μπανάνα είναι πολύ γλυκιά σε σύγκριση με μια πράσινη, λόγω των ενζύμων που περιέχει. Τα ενζύμα μετατρέπουν τα άμυλα σε ζάχαρη, καθιστώντας τη μπανάνα πιο γλυκιά.

Καφέ μπανάνες – Αυτές οι παρεξηγημένες – Θησαυρός για τον οργανισμό

Οι Μπανάνες

Το καμπυλωτό κίτρινο φρούτο περιέχει πλούσιες βιταμίνες και αποτελεί υγιεινή εναλλακτική λύση σε ζαχαρούχα σνακ όπως τα μπισκότα και η σοκολάτα. Οι μπανάνες είναι εξαιρετικά χορταστικές χάρη στους υδατάνθρακες και τις φυτικές ίνες τους.

Οι ενεργοί αθλητές μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από την κατανάλωση μπανάνας, καθώς αυτές μπορούν να αποτρέψουν μυϊκές κράμπες και να προσφέρουν ενέργεια. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι μπανάνες με καφέ κηλίδες είναι ακόμη πιο υγιεινές από τις πεντακάθαρες. Έτσι, πρέπει πραγματικά να τις προτιμάμε. Η κατανάλωση υπερώριμων μπανανών έχει οφέλη που δεν θα περιμένατε ποτέ. Συνεχίστε να διαβάζετε για να τα μάθετε!

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μιας καφέ μπανάνας έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία. Τα έχουμε συγκεντρώσει σε μια βολική λίστα για εσάς. Στην επόμενη σελίδα, θα βρείτε όλα τα οφέλη της ώριμης μπανάνας για την υγεία.

Καφέ Μπανάνες

Ιαπωνική έρευνα έχει αποδείξει ότι οι ώριμες μπανάνες περιέχουν πολύ περισσότερα αντιοξειδωτικά από τις πράσινες. Όταν μια μπανάνα έχει πολλές καφέ φακίδες, είναι πιο υγιεινή από τις πράσινες ή τις ανοιχτές κίτρινες μπανάνες. Όσο περισσότερες καφέ κηλίδες, τόσο καλύτερη για την υγεία σας. Οι μπανάνες με καφετιές κηλίδες είναι επίσης πιο γλυκές από τις ανοιχτόχρωμες παραλλαγές και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημά σας.

Κύτταρα

Οι ώριμες μπανάνες είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρά σας από τη βλάβη και να σας προστατεύσουν από διάφορες ασθένειες και πάθη. Επιπλέον, δίνουν ώθηση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Kαούρα

Οι ώριμες μπανάνες μπορούν να εξουδετερώσουν το οξύ, πράγμα που σημαίνει ότι θα ηρεμήσουν τις καούρες σας. Οι μπανάνες θα επενδύσουν και θα προστατεύσουν το στομάχι, προστατεύοντάς σας από το οξύ και τις καούρες.

Καφέ μπανάνες – Αυτές οι παρεξηγημένες – Θησαυρός για τον οργανισμό

Καρκίνος

Υπάρχουν πολλές έρευνες για τον παράγοντα νέκρωσης όγκων στις ώριμες μπανάνες. Αυτός ο παράγοντας μπορεί να εξουδετερώσει ανώμαλα και καρκινικά κύτταρα.

Καρδιακή Υγεία

Οι ώριμες μπανάνες μπορούν να εξουδετερώσουν το οξύ στο στομάχι, καταπραΰνοντας τις καούρες. Παράλληλα, μπορούν να προστατεύσουν το στομάχι σας από το οξύ και τις καούρες.

Δεν θα πετάξουμε ποτέ ξανά στη ζωή μας μπανάνες με στίγματα!

[ad_2]

Source link

Related posts

Πως το παγωμένο νερό βοηθά στην απώλεια βάρους

15.000 προϊόντα από το My market στην πόρτα σου

Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά να προσαρμοσθούν

Αφήστε ένα σχόλιο