AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Κεφαλονιά: Πάνω από 100 σεισμοί σε 24 ώρες – Τι λέει ο Άκης Τσελέντης

[ad_1]

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί στους κατοίκους της Κεφαλονιάς η έντονη σεισιμική δραστηριότητα των τελευταίων 24ωρων, καθώς μόνο χθες κατεγράφησαν περισσότερες από 90 δονήσεις, που έφθαναν μέχρι 2,5 Ρίχτερ.

Το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς από αργά τη νύχτα μέχρι σήμερα νωρίς το πρωΐ, είχαν γίνει πάνω από 20 σεισμοί ( με μεγαλύτερο έναν 3,2 Ρίχτερ), που είναι ιδιαίτερα αισθητοί λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Πάντως ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, φαίνεται να είναι καθησυχαστικός και σε ανάρτησή του στην σελίδα του σημείωσε: 

Το τελευταία 24ωρο παρατηρούμε μια πολύ έντονη μικροσεισμική δράση Βόρεια της Άσσου με κατεύθυνση ΒΔ-ΝΑ (πράσινο στο χάρτη). Δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε το μεγάλο σεισμό του Λιξουρίου). Το ρήγμα αυτό συνεχίζει ΒΑ περνώντας από της Δυτικές ακτές της Λευκάδας (κόκκινο στο χάρτη). Το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες, λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί αυτοί θα γίνονται αρκετά αισθητοί. Το παρακολουθούμε μήπως υπάρξει μετατώπιση της μικροσεισμικής δράσης προς τη μεγάλη ρηξιγενή ζώνει που προανέφερα.

[ad_2]

Related posts

Μεσολόγγι:Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Μπάμπη/ Τι δείχνει η άρση απορρήτου των κλήσεων και των τραπεζικών λογαριασμών

aitoloakarnanianews

ΔΥΠΑ – e-ΕΦΚΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τις 27 έως 29 Δεκεμβρίου

aitoloakarnanianews

Τοποθέτηση Μνημείου προς τιμήν του Ήρωα Αεροπόρου , Ιπτάμενου Υποσμηναγού Νίκου Σιαλμά από τον δήμο Κηφισιάς

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο