AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Life Style

Κινδυνεύει με οκτώ χρόνια φυλάκισης εξαιτίας φοροδιαφυγής η Κολομβιανή τραγουδίστρια

[ad_1]

Προκειμένου να αποδείξει ότι ήταν κάτοικος Ισπανίας, η εισαγγελία κάλεσε 117 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων, κομμωτές, καθηγητές χορού, θεραπευτές, αισθητικούς, γυναικολόγους και τον σοφέρ της

Η Σακίρα ετοιμάζεται να ανέβει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς αναμένεται να δικαστεί τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη, με την κατηγορία ότι εξαπάτησε τις ισπανικές άρχες για φοροδιαφυγή ύψους 14,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η 46χρονη Κολομβιανή μουσικός, η οποία ζει στο Μαϊάμι με τα δύο της παιδιά, αντιμετωπίζει οκτώ χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 24 εκατ. ευρώ, αν κριθεί ένοχη. Η υπόθεση βασίζεται στον ισχυρισμό ότι κατά τα έτη 2012-14, η Σακίρα πέρασε περισσότερους από έξι μήνες ως κάτοικος Ισπανίας, καθιστώντας την έτσι υπόχρεη, κάτι που η ίδια αρνείται.

Προκειμένου να αποδείξει ότι ήταν κάτοικος Ισπανίας, η εισαγγελία κάλεσε 117 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων, κομμωτές, καθηγητές χορού, θεραπευτές, αισθητικούς, γυναικολόγους και τον σοφέρ της.

Η τραγουδίστρια κατηγορεί τις φορολογικές αρχές ότι έκαναν εκστρατεία για να «αμαυρώσουν την εικόνα της» και να παραδειγματίσουν άλλους Ισπανούς φορολογούμενους, ενώ η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι σκόπιμα έβαλε στόχο να εξαπατήσει το δημόσιο ταμείο, κρύβοντας τα κέρδη της σε φορολογικούς παραδείσους.


«Πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες», υποστήριξε η ίδια σε συνέντευξή της πέρυσι. «Έχω πληρώσει όλα όσα ισχυρίστηκαν ότι χρωστούσα, ακόμη και πριν καταθέσουν αγωγή. Δεν τους χρωστάω τίποτα».

Εν μέσω φημών ότι η λεγόμενη «βασίλισσα της latin pop» απέρριψε μια συμφωνία που θα την κρατούσε μακριά από τη φυλακή, η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Όποια και αν είναι η έκβαση της υπόθεσης, η τραγουδίστρια αντιμετωπίζει ξεχωριστές κατηγορίες για μη καταβολή φόρων ύψους 6,6 εκατ. ευρώ το 2018.

Όταν η Σακίρα και ο Πικέ χώρισαν πέρυσι, εξαιτίας της σχέσης του με τη Clara Chía, 22 ετών τότε, η ίδια έκανε τεράστια επιτυχία -μια συνεργασία με τον Αργεντινό παραγωγό και DJ Bizarrap- με το «τραγούδι-σπόντες» για τον πρώην της.


Το τραγούδι προβλήθηκε 63 εκατ. φορές -μέσα σε 24 ώρες- στο YouTube. «Οι άνθρωποι στην ομάδα μου προσπάθησαν να με πείσουν να αλλάξω τους στίχους, αλλά δεν είμαι διπλωμάτισσα του ΟΗΕ», είχε δηλώσει η τραγουδίστρια. «Είμαι καλλιτέχνιδα, μα πάνω απ’ όλα είμαι γυναίκα».

Την περασμένη εβδομάδα, η Shakira κέρδισε τρία βραβεία Latin Grammy, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου τραγουδιού, σε μια τελετή στη Σεβίλλη.

Google News icon
Ακολουθήστε τα parapolitika.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση.
Facebook icon
Ακολουθήστε μας στο facebook
Instagram icon
Ακολουθήστε μας στο Instagram


[ad_2]

Source link

Related posts

Μια έξυπνη κρυψώνα – Απλά δείτε…

29 Φεβρουαρίου: Η επιπλέον ημέρα του δίσεκτου έτους που εμφανίζεται κάθε τέσσερα χρόνια

Ο Παγκόσμιος χάρτης λίγο πριν τον Α’Π.Π. και την κατάρρευση των τελευταίων αυτοκρατοριών!

Αφήστε ένα σχόλιο