AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Κι όμως, υπάρχει μέρος στη Γη που δεν έχει επίσημη ώρα

[ad_1]

Εμείς έχουμε μάθει να τα λέμε έξω από τα δόντια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αν μαθαίναμε δηλαδή ότι υπάρχει χώρα που τα ρολόγια δεν έχουν καμία σημασία αφού δεν υπάρχει επίσημη ώρα, τότε με το διαβατήριο στα δόντια θα μεταναστεύαμε εκεί.

Ε, λοιπόν το μάθαμε κι έχουμε ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες μετανάστευσης. Αν είσαι δύσπιστ@ ως προς την αλήθεια του λόγου μας, έχουμε να σου πούμε ότι στην Ανταρκτική μπορείς να ρυθμίσεις εσύ την ώρα που θες και να ζήσεις έτσι. Ένα viral βίντεο στο TikTok τα εξηγεί πολύ ωραία, τονίζοντας ότι επειδή η Ανταρκτική είναι σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητη, η ήπειρος δεν είναι επίσημα χωρισμένη σε ζώνες ώρας.

Παρόλα αυτά υπάρχουν διάφοροι ερευνητικοί σταθμοί οι οποίοι τηρούν τη δική του τοπική ώρα. Με αυτόν τον τρόπο άλλος σταθμός βρίσκεται σε ώρα Νέας Υόρκης, άλλος σε ώρα Λονδίνου και άλλος σε ώρα Πεκίνου, παρότι απέχουν ελάχιστα μέτρα μεταξύ τους.

Κάπου εδώ να προσθέσουμε ότι στην Ανταρκτική για έξι μήνες τον χρόνο είναι μέρα 24 ώρες το 24ωρο, ενώ για τους υπόλοιπους έξι είναι νύχτα. Επομένως δεν έχει μεγάλη σημασία η ώρα ούτως ή άλλως αφού μεγάλη αλλαγή δεν θα δεις όσο βρίσκεσαι εκεί.

@nasdaily

The Place with No Time What is the time.. in Antarctica? It turns out.. there is no time! Confused?! So was I.. That is why on Day 4 of the Antarctica Series, I’ll show you how to live in a place where time is always a mystery.

♬ original sound – Nas Daily


[ad_2]

Source link

Related posts

Τι να ταΐσω το παιδί για να ψηλώσει;

Οι τρεις τροφές που υπόσχονται καλύτερο… κρεβάτι

Πώς να κρατάτε τα κατοικίδια ασφαλή στο αυτοκίνητο (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο