AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Οι Χούτι της Υεμένης παίρνουν σαφή θέση ενάντια στο Ισραήλ!


Ο ταξίαρχος Yahya Saree, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης, έκανε μια δραματική ανακοίνωση από την πρωτεύουσα, Sana’a, την Τρίτη, δεσμεύοντας ισχυρή υποστήριξη στον παλαιστινιακό λαό στα Κατεχόμενα Εδάφη.

Σε μια σημαντική κλιμάκωση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Γάζα, το κίνημα Ansarullah (Χούτι) της Υεμένης ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να διεξάγει “πιο ακριβείς επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εκτός εάν σταματήσει η επιθετικότητα του Ισραήλ”.

Ο ταξίαρχος Yahya Saree, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης, έκανε μια δραματική ανακοίνωση από την πρωτεύουσα, Sana’a, την Τρίτη, δεσμεύοντας ισχυρή υποστήριξη στον παλαιστινιακό λαό στα Κατεχόμενα Εδάφη.

Ο στρατηγός Saree δήλωσε ότι η Υεμένη είχε εκτοξεύσει σημαντικό αριθμό βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ, μαζί με πολλά drones, στοχεύοντας διάφορες τοποθεσίες στα Παλαιστινιακά Κατεχόμενα Εδάφη. Τόνισε ότι αυτή η επιχείρηση είναι η τρίτη από μια σειρά ενεργειών για την υποστήριξη των Παλαιστινίων αδελφών τους.

«Η θέση του λαού μας της Υεμένης απέναντι στην υπόθεση της Παλαιστίνης είναι σταθερή και με αρχές, και ο παλαιστινιακός λαός έχει το πλήρες δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να χρησιμοποιήσει τα πλήρη δικαιώματά του», δήλωσε ο στρατηγός Saree.

Επιπλέον, ο στρατηγός Saree καταδίκασε τη συνεχιζόμενη εισβολή στη Γάζα, ισχυριζόμενος ότι διεξήχθη με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και τη συμμετοχή ορισμένων καθεστώτων.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης εκτέλεσαν το καθήκον τους εκτοξεύοντας βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ εναντίον εχθρικών στόχων στα Κατεχόμενα, είπε.

Ο στρατηγός Saree υπογράμμισε τη σταθερή δέσμευση της Υεμένης στον παλαιστινιακό σκοπό, δηλώνοντας ότι αυτή σηματοδότησε την τρίτη επιχείρηση υποστήριξης των Παλαιστινίων στη Γάζα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ορκίστηκε επίσης ότι η Υεμένη θα συνεχίσει να διεξάγει πιο ακριβείς επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εκτός εάν σταματήσει “η επιθετικότητα του Ισραήλ”.

«Η εισβολή στη Γάζα πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και τη συμμετοχή ορισμένων καθεστώτων», τόνισε ο στρατηγός Σαρί.

Νέος παίκτης σε σύγκρουση

Με αυτή την κλιμάκωση, η Υεμένη εισήλθε επίσημα στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων, αυξάνοντας τα διακυβεύματα σε μια ήδη ασταθή περιοχή. Η εκτόξευση ενός σημαντικού αριθμού βαλλιστικών πυραύλων και drones υπογραμμίζει τη δέσμευσή τους, όπως αναφέρουν, να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό.

Σε μια αυστηρή προειδοποίηση, ο στρατηγός Saree δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε επιθέσεις υψηλότερης ποιότητας χρησιμοποιώντας πυραύλους και drones μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα του Ισραήλ».

(photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


Source link

Related posts

Πιθανός πόλεμος σε όλα τα μήκη και πλάτη! Απόφαση «σταθμός» στην Αυστραλία

Ρωτήθηκαν οι Αρχηγοί για την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα ή τους ανακοινώθηκε; Ε. Αποστολάκης

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση εναντίον «βρετανικού πετρελαιοφόρου» στην Ερυθρά Θάλασσα

Αφήστε ένα σχόλιο