AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Κλιμακώνουν οι αγρότες: Πού στήνονται μπλόκα, κλείνουν οι Εθνικές Οδοί [vid] | Ειδησεις

[ad_1]

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – “Ανοιχτός διάλογος, με ανοιχτούς δρόμους” το μήνυμα Μητσοτάκη

Συνεπεία των χθεσινών αποφάσεων των αγροτών στην σύσκεψη της Νίκαιας, ο πρωτογενής τομέα προχωρά σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών του, έχοντας υποβάλει 6+1 (για τους πληγέντες της Θεσσαλίας) αιτήματα, που ζητούν η κυβέρνηση να τα ικανοποιήσει.

Σήμερα οι αγρότες θα προχωρήσουν σε δίωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών, σε συγκεκριμένα σημεία. Ειδικότερα, το πρώτο μπλόκο στήνεται στη 1 το μεσημέρι σε Μάλγαρα, Δερβένι, Στρυμωνικό, Χαλκηδώνα, Κουλούρα από τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 3 το μεσημέρι οι κινητοποιήσεις μεταφέρονται στον Αλμυρό, όπου θα βρεθούν οι αγρότες της περιοχής, ενώ στις 5 το απόγευμα οι αγρότες της Θεσσαλίας θα βρεθούν σε Πλατύκαμπο (ΠΑΘΕ), Καρδίτσα (Ε 65) και Στεφανοβίκειο (παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Βόλου).

Τέλος, στις 18:00 οι αγρότες της Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσουν σε δίωρες κινητοποιήσεις στα Νέα Μουδανιά.

Παράλληλα, κινητοποιήσεις στην Πατρών – Πύργου, την Πατρών – Τριπόλεως και την Πατρών – Αθηνών εξετάζουν οι αγρότες του Αιγίου, οι οποίοι αναμένεται να «κατέβουν» με τα τρακτέρ και στο κέντρο της Πάτρας τις επόμενες ημέρες.

Ακόμη, οι αγρότες από τις Σέρρες ετοιμάζονται να κλείσουν το τελωνείο Ευζώνων, ενώ ταυτόχρονα οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Πολύκαστρου θα κατευθυνθούν προς το τελωνείο του Προμαχώνα.

Τέλος, στην Αχαΐα οι αγρότες εξετάζουν τρία σενάρια: Να κλείσουν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού ή να περάσουν με τα τρακτέρ τους μέσα από την Πάτρα.

Δίνοντας τρεις ημέρες διορία στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να συναντηθεί μαζί τους, αποφάσισαν για τις επόμενες ημέρες: αποκλεισμό εθνικών οδών, τελωνείων και κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις.

Τα αιτήματα των αγροτών – “Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους”, απαντά ο Μητσοτάκης

Σημειώνεται πως στην πανελλαδική σύσκεψη, οι αγρότες των μπλόκων σταχυολόγησαν τα έξι κοινά αιτήματά τους:
►Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.

►Επτά λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα.
►Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές.
►Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να τεθεί ξανά υπό διαπραγμάτευση.
►Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα.

►«Όχι» στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Από εκεί και πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα σε πολίτες στο Χαϊδάρι, τόνισε πως «κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο οσο δίκαιο και αν είναι το αίτημα του». Όπως σημείωσε, δε, «να μην αισθάνεται κανείς ότι κάποια κοινωνική ομάδα μπορεί να έχει κάποια προνομιακή μεταχείριση επειδή μπορεί να φωνάζει περισσότερο και να διαδηλώνει πιο έντονα».

Απευθυνόμενος στους αγρότες ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι «εμείς ήμασταν αυτοί που μειώσαμε την φορολογία για τους αγρότες, που διαπραγματευτήκαμε μια κοινή αγροτική πολιτική που, ναι, έχει δυσκολίες και εδώ πέρα είμαστε πάλι να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη, που πολεμήσαμε με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που δώσαμε παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ – προσέξτε 1 δισεκατομμύριο ευρώ – την τετραετία για αποζημιώσεις και είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο».

«Αλλά να το ξαναπώ: ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο οσο δίκαιο και αν είναι το αίτημα του» κατέληξε για τους αγρότες ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

Dragon’s Den Greece:Πάνω από 1,4 εκατ. τηλεθεατές είδαν επενδύσεις ύψους 135.000 ευρώ στο τελευταίο επεισόδιο | Ειδησεις

Άστατος καιρός και σήμερα με βροχές [vid] | Ειδησεις

Ποιος ήταν ο 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ που σκοτώθηκε στη μοιραία καταδίωξη [vid] | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο