AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις σήμερα οι αγρότες με το κλείσιμο εθνικών και επαρχιακών δρόμων

[ad_1]

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις σήμερα οι αγρότες με το κλείσιμο εθνικών και επαρχιακών δρόμων.

Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας προχωρούν ανά διαστήματα σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού

Παραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας έκλεισαν συμβολικά στη μία το μεσημέρι και για μισή ώρα το δρόμο σε Μάλγαρα, Δερβένι, Στρυμονικό, Χαλκηδόνα και Κουλούρα. Επιπλέον, αγρότες της Μαγνησίας στις 3 το μεσημέρι προχώρησαν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθήνας- Θεσσαλονίκης στο ύψος του Αλμυρού.

Ακόμα, οι Θεσσαλοί απέκλεισαν στις 5 το απόγευμα την εθνική οδό Αθήνας- Θεσσαλονίκης στον Πλατύκαμπο στην Λάρισα, στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα και στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Βόλου στο Στεφανοβίκειο ενώ έως τις 8 το βράδυ αγρότες της Χαλκιδικής κρατούν κλειστή την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών.

Μέσα στην ημέρα οι παραγωγοί θα αποφασίσουν κατά πόσο θα κλείσουν και άλλους δρόμους αλλά και κάποια τελωνεία μόνο για φορτηγά με εμπορεύματα. Παράλληλα, σχεδιάζουν δράσεις σε μεγάλες πόλεις, όπως πορείες και συλλαλητήρια.

Οι αγρότες έχουν δώσει διορία στον πρωθυπουργό έως την Πέμπτη το βράδυ και αναμένουν πρόσκληση για διάλογο με συγκεκριμένες λύσεις στα αιτήματά τους. Το υπόμνημα με τα επτά αιτήματα είναι κοινά για όλους τους αγρότες, ενώ υπάρχει και ένα ξεχωριστό με αιτήματα των Θεσσαλών λόγω του “Ντάνιελ”. Αν δεν πάρουν ικανοποιητικές απαντήσεις για συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα σκληρύνουν την στάση τους και απειλούν να κατέβουν με τρακτέρ στην Αθήνα και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Στην χθεσινή πανελλαδική σύσκεψη συμμετείχαν 55 μπλόκα και 70 ομοσπονδίες, καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις από σήμερα Τετάρτη

Οι αγρότες ζητούν να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, διεκδικώντας αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση του κόστους ρεύματος με 7 λεπτά η κιλοβατώρα, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα, να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά.

Εν τω μεταξύ, πρόσκληση στους αγρότες για διάλογο απηύθυνε σήμερα -μέσω του ΣΚΑΙ 100,3- ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης. Συγκεκριμένα κάλεσε αντιπροσωπεία του συντονιστικού των μπλόκων να έρθει ακόμη και σήμερα ή αύριο στην Αθήνα για διάλογο, με ανοιχτούς δρόμους.

«Όσο η οικονομία της χώρας βελτιώνεται, άλλο τόσο εξορθολογίζουμε ζητήματα που είναι στρεβλά. Δεν τελειώσαμε, είμαστε σε διαρκή πορεία» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Επισήμανε ότι έχουν ικανοποιηθεί αιτήματα των αγροτών όπως η μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοοτροφές και η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα.

Related posts

Η ετήσια εκδρομή των κατηχητικών σχολείων της ενορίας Αγίας Τριάδος Αγρινίου

aitoloakarnanianews

Οι γιορτές τελείωσαν, οι χειμερινές εκπτώσεις έρχονται

aitoloakarnanianews

ΣΥΡΙΖΑ : Ιστορική δικαίωση η απόφαση του ΣτΕ για την ελιά Καλαμών

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο