AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Κοτόπουλο με αρακά στην κατσαρόλα | Συνταγές

[ad_1]

Κοτόπουλο με αρακά στην κατσαρόλα! Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο, υγιεινό φαγητό ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι με κόκαλο
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρεδάκια
  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μικρά καρεδάκια
  • 30 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 200 γρ. κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό ή ζωμό κότας
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 400 γρ. αρακάς
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, το αλατίζετε και το σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μετά με μια τσιμπίδα το βγάζετε από την κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε μπολ.
  2. Στην ίδια ζεστή κατσαρόλα, προσθέτετε αν απαιτείται λίγο ακόμα ελαιόλαδο, μειώνετε λίγο τη φωτιά και σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, το καρότο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και όταν μυρίσει ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε καλά για 1 λ και σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα, την ζάχαρη και νερό ή τον ζωμό.
  4. Επαναφέρετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  5. Όταν μαλακώσει καλά προσθέτετε τον αρακά και προαιρετικά τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με αρακά στην κατσαρόλα

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Φιλέτο μπακαλιάρου με πατάτες και μανιτάρια

Τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι και δημητριακά | Συνταγές

Φακές με πλιγούρι

Αφήστε ένα σχόλιο