AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Κρίση στην παράταξη Φαρμάκη μετά την καταγγελία Δημητρογιάννη


Σε κρίση βρίσκεται όπως όλα δείχνουν η παράταξη της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά και την πρόσφατη δημόσια καταγγελία του πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Φαρμάκη, Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Κρίση που όπως φαίνεται έχει βαθιές ρίζες αλλά μέχρι και σήμερα δεν είχε βγει στην επιφάνεια, με δημόσια τοποθέτηση-καταγγελία.

Συγκεκριμένα ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημητρογιάννης στην δημόσια τοποθέτηση του κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή του, επίσης περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Φαρμάκη και προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Χρήστου Παΐσιου, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στον Δικαστικό Χάρτη και προκαλεί “πονοκέφαλο” στον Νεκτάριο Φαρμάκη που οφείλει πλέον να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα.

Μάλιστα ο κ. Δημητρογιάννης ζητά την άμεση παραίτησή του κ. Παΐσιου από το αξίωμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι προσπάθησε να εργαλειοποιήσει το θεσμικό του ρόλο προκειμένου να ικανοποιήσει συγκεκριμένες σκοπιμότητες-επιδιώξεις, βάσει μιας ατομικής στρατηγικής και όχι ενός συλλογικού αιτήματος που εκφράστηκε από όλους τους φορείς του νομού.

Κώστας Καρπέτας: Η κρίση στην παράταξη της πλειοψηφίας αναδεικνύει την αδυναμία του Περιφερειάρχη να προασπίσει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης αποδεικνύεται στην πράξη αδύναμος να διαχειριστεί τους περιφερειακούς του συμβούλους, αλλά και – δυστυχώς – να προασπίσει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Η δρομολογούμενη από την κυβέρνηση απώλεια του Πρωτοδικείου στο Μεσολόγγι, που είναι η μοναδική πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας σε όλη την Ελλάδα που χάνει το Πρωτοδικείο της, αλλά και η κατάργηση των Πρωτοδικείων σε Αίγιο, Καλάβρυτα και Αμαλιάδα αποτελούν σοβαρότατες αρνητικές εξελίξεις, τις οποίες δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και οι οποίες απαιτούν την άμεση αντίδρασή μας αλλά και ανάληψη ευθυνών από τον Περιφερειάρχη.

Αυτό εξάλλου, μαρτυρά η δημόσια τοποθέτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης Λάμπρου Δημητρογιάννη, ο οποίος ζητά να παραιτηθεί ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κατάργηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου. Η στάση του πρώην αντιπεριφερειάρχη αντικατοπτρίζει την κρίση που σοβεί μέσα στην πλειοψηφούσα παράταξη, η οποία έρχεται στην επιφάνεια με αφορμή τη συγκεκριμένη διαφαινόμενη αρνητική εξέλιξη. Δείχνει όμως και την αδυναμία της Περιφερειακής Αρχής να διαχειριστεί με υπευθυνότητα τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, καθώς την ώρα που το ενδιαφέρον της θα έπρεπε να είναι στραμμένο στον υπό διαμόρφωση δικαστικό χάρτη, τα μέλη της ασχολούνται με εσωπαραταξιακές έριδες, βυζαντινισμούς και ίντριγκες σε βάρος, εντέλει, των τοπικών κοινωνιών.

Είναι καιρός για τον κύριο Περιφερειάρχη να δείξει ότι είναι ικανός να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και να αντιπροσωπεύσει αξιοπρεπώς τα συμφέροντα της περιοχής μας.

Οι πολίτες μας χρειάζονται έναν Περιφερειάρχη που να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και σύνεση. Είναι καιρός να δράσει προς το συμφέρον των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της Δικαιοσύνης στην Δυτική Ελλάδα.»

Η παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» καλεί τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη να τοποθετηθεί δημόσια

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η αποκάλυψη  πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Φαρμάκη περί θεσμικής εκτροπής του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στον Δικαστικό Χάρτη.

Όπως αποδεικνύεται από τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην αντιπεριφερειάρχη, η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η απόφαση που ελήφθη ενάντια στο νέο Δικαστικό Χάρτη με την απαίτηση να παραμείνουν σε λειτουργία όλα τα Πρωτοδικεία δεν ήταν παρά ένα «προπέτασμα καπνού», αφού στελέχη της περιφερειακής Αρχής εκμεταλλευόμενοι τον θεσμικό τους ρόλο προέταξαν προσωπικά συμφέροντα και έδρασαν με μικροπολιτικά κριτήρια, διεμβολίζοντας τη συλλογική απαίτηση για να είναι αρεστοί στις τοπικές τους κοινωνίες και αγνοώντας επιδεικτικά το συλλογικό αίτημα και το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» από την πρώτη στιγμή με επερώτηση του περιφερειακού της συμβούλου, Φάνη Αδαμόπουλου είχε εκφράσει την κατηγορηματική και κάθετη αντίθεσή της στην κατάργηση των υφιστάμενων Δικαστηρίων της Περιφέρειας, ξεκαθαρίζοντας με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να επέλθει καμία έκπτωση σε ένα τόσο σοβαρότατο ζήτημα και οδήγησε την περιφερειακή Αρχή στην απόφαση σύγκλισης της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον Δικαστικό Χάρτη και υπερψηφίζοντας το ψήφισμα που κατατέθηκε.

Ωστόσο, μετά και τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, η περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» καλεί τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη να τοποθετηθεί δημόσια για το αν υιοθετεί την πολιτική συμπεριφορά συνεργατών του να δρουν μεροληπτικά προς όφελος προσωπικών συμφερόντων και ενάντια σε συλλογικές αποφάσεις, αν ευσταθούν οι καταγγελίες περί θεσμικής εκτροπής του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, αν θα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί η υπονόμευση της απόφασης του Σώματος και πώς θα διασφαλίσει την εφαρμογή της στο ακέραιο για το κοινό καλό, χωρίς γκρίζες ζώνες.

Η δημόσια καταγγελία Δημητρογιάννη 

” Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του”

Οι επικείμενες αλλαγές στο Δικαστικό Χάρτη της περιοχής μας, μέσω της πρόσφατης διαβούλευσης που αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες, είναι αυτονόητο ότι μας βρίσκει αντίθετους, καθώς δεν μπορεί να επιτευχθεί τόσο η επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, όσο και ή κάλυψη των ιδιαίτερων ανθρωπογεωγραφικών αναγκών.

Αυτονόητη η ύπαρξη Πρωτοδικείου- Εφετείου στο Αγρίνιο.

Αυτονόητη η ύπαρξη Πρωτοδικείου στο Μεσολόγγι.

Διαπιστώνεται όμως για την Αιτωλοακαρνανία κάτι λυπηρό.

Ότι διακατέχεται από το σύνδρομο της Κερκόπορτας, που ορισμένοι θεσμικοί της εκπρόσωποι, αφελώς ή σκοπίμως, υπηρετούν.

Είναι πασιφανές σε όλους μας, ότι η πολιτική συμπεριφορά που επέδειξε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας τους τελευταίους μήνες, ύστερα και από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, οδηγεί για τον ίδιο σε μια μόνο επιλογή αξιοπρέπειας:

Την άμεση παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς αποδείχθηκε περίτρανα ότι προσπάθησε να εργαλειοποιήσει το θεσμικό του ρόλο προκειμένου να ικανοποιήσει συγκεκριμένες σκοπιμότητες-επιδιώξεις, βάσει μιας ατομικής στρατηγικής και όχι ενός συλλογικού αιτήματος που εκφράστηκε από όλους τους φορείς του νομού.

Πιο συγκεκριμένα:

– Δεν εφάρμοσε θεσμικά και πολιτικά ως όφειλε στο ακέραιο, το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 22/01/2024 περί μη κατάργησης ή συγχώνευσης κανενός δικαστικού σχηματισμού, ψήφισμα το οποίο προήλθε ύστερα από εισήγηση του Περιφερειάρχη και έτυχε της υποστήριξης της συντριπτικής πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αντιθέτως, από την ίδια κιόλας ημέρα προκάλεσε άνευ λόγου και αιτίας μέτωπο με το Δήμαρχο Αγρινίου και την τοπική κοινωνία, που αυτό με τη σειρά του δημιούργησε ρήγμα στην ενιαία διεκδίκηση και επέφερε άλλες αντιδράσεις.

– Δεν ενημέρωσε σφαιρικά και σε βάθος τις προτάσεις του για το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου, καθώς απέφυγε τεχνηέντως να αναφερθεί στον περιορισμό της δικαστικής ύλης για το Μεσολόγγι και μεταφοράς της στη Ναύπακτο. Τα συγκεκριμένα επιβεβαίωσαν τόσο ο αξιόλογος Δήμαρχος Μεσολογγίου, όσο και η Πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων.

– Πολιτική του στόχευση του ήταν η διατήρηση του δικαστικού σχηματισμού στη Ναύπακτο εις βάρος του Μεσολογγίου, λόγω της γεωγραφικής του προέλευσης. Που ακόμα και αυτή την αναίρεσε στην πρώτη δυσκολία.

– Διαίρεσε το Νομικό κόσμο της περιοχής μας ,ο οποίος διακρίνεται για τη συναδελφικότητα και αλληλεγγύη των μελών του.

– Οι πολλαπλές δημόσιες εμφανίσεις του με επιχειρήματα ύφους ” αν είναι να μείνει κάτι κάπου εδώ ή πουθενά” εξέπεμψαν αμετροέπεια και αλαζονεία, χωρίς κανένα σεβασμό για τις τοπικές κοινωνίες ή τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ακόμα και για τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής.

Τα αξιώματα μας τα δίνουν οι συμπολίτες μας όχι για την ατομική μας προβολή αλλά για το κοινό καλό.

Οι διεκδικήσεις της Αιτωλοακαρνανίας πρέπει να είναι συλλογικές χωρίς όμως αυτούς που δεν τη σέβονται!

# Πηγη

  • Κάνε like στη σελίδα  aitoloakarnanianews.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Related posts

Δόθηκε παράταση για αιτήσεις Dentist Pass στο gov.gr. Ποιοι οι δικαιούχοι για τα voucher σε οδοντίατρο

aitoloakarnanianews

Το Μεσολόγγι τιμά τον Κωστή Παλαμά

aitoloakarnanianews

Αντιδράσεις στο Μεσολόγγι για την ανάπλαση των οδών Ναυπάκτου και Παπαδιαμαντοπούλου & των εισόδων της Πόλης

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο