AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αστυνομικο Δελτιο

Κύκλωμα με έδρα την Αλβανία εξαπατούσε Έλληνες – Έκαναν «φτερά» χρήματα από δεκάδες λογαριασμούς – Newsbomb – Ειδησεις

[ad_1]

Τα ποσά που εκτιμάται να έχουν αποσπάσει από τα θύματα είναι από 3.000 έως 5.000 ευρώ.

Δύο άτομα ηλικίας 31 και 29 ετών συνελήφθησαν στην επιχείρηση «Κρυπτονίτης» των αλβανικών αρχών στην Κορυτσά. Εξαπάτησαν περίπου 5.000 Έλληνες πολίτες καλώντας τους να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα.

Συγκεκριμένα τους ζητήθηκε να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους μια εφαρμογή, μέσω της οποίας κλάπηκαν τα τραπεζικά στοιχεία τους και μετέφεραν χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους σε άλλους αγνώστους λογαριασμούς στο εξωτερικό μέσω εικονικών συναλλαγών.

Τα ποσά που εκτιμάται να έχουν αποσπάσει από τα θύματα είναι από 3.000 έως 5.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι αλβανικές αρχές σε έλεγχο που έκαναν σε μια εμπορική επιχείρηση στην Κορυτσά, εντόπισαν 7 υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονταν παράνομα. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ονομαστικοί κατάλογοι με τηλεφωνικές επαφές και φωτογραφίες ταυτοτήτων Ελλήνων πολιτών, αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών και εικονικές αποδείξεις σε κρυπτονομίσματα «Bitcoin».

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν 23 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 1 φορητός υπολογιστής, 2 κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν για την παράνομη αυτή δραστηριότητα.

H εισαγγελία Κορυτσάς συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό κι άλλων ατόμων που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση ενώ εξετάζει και την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν από την συγκεκριμένη κομπίνα.


[ad_2]

Source link

Related posts

Παραδόθηκαν οι δράστες της δολοφονίας του 8χρονου στο Ζεφύρι

Μεσολόγγι: Σε εκκλησία του 7ου αιώνα έπεισε τον Μπάμπη να τον ακολουθήσει ο 50χρονος κρεοπώλης – Newsbomb – Ειδησεις

Ειδικές Δυνάμεις: Η ραχοκοκαλιά των Ενόπλων Δυνάμεων με επίλεκτους

Αφήστε ένα σχόλιο