AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Λέει ότι η Ρωσία προμηθεύτηκε πυραύλους από τη Β. Κορέα

[ad_1]

O Μιχαήλο Ποντολιάκ, υποστήριξε πως η Ρωσία έπληξε την Ουκρανία με πυραύλους τους οποίους προμηθεύθηκε από την Βόρεια Κορέα.

Μετά τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον, και ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαήλο Ποντολιάκ, υποστήριξε πως η Ρωσία έπληξε την Ουκρανία με πυραύλους τους οποίους προμηθεύθηκε από την Βόρεια Κορέα.

Με ανάρτηση που έκανε στα social media, ο Ποντολιάκ ανέφερε: «Δεν υπάρχει πλέον καμία συγκάλυψη… στο πλαίσιο του απόλυτου πολέμου γενοκτονίας, η Ρωσική Ομοσπονδία για πρώτη φορά έπληξε το έδαφος της Ουκρανίας με πυραύλους που παρέλαβε από… την Βόρεια Κορέα».

Εκτός όμως από τις δηλώσεις του Ποντολιάκ, κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν πηγές που αναφέρουν πως πύραυλοι που κατασκευάσθηκαν εκτός Ρωσίας εκτοξεύθηκαν στην επαρχία στην Ουκρανία στα τέλη Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου.

«(Η Ρωσία) επιτίθεται στους Ουκρανούς με πυραύλους που παρέλαβε από κράτος στο οποίο οι πολίτες του βασανίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης επειδή είχαν στην κατοχή τους ραδιόφωνο που δεν είχαν δηλώσει, επειδή μίλησαν σε κάποιον και επειδή έβλεπαν τηλεοπτικές εκπομπές» δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Ο ίδιος δεν παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι οι πύραυλοι είναι βορειοκορεατικοί. Στις δηλώσεις που έκανε σήμερα η Ουάσιγκτον επικαλέσθηκε αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Επιταχύνθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα της Βρετανίας τον Δεκέμβριο

Το νέο Air Force One κόστισε στην Boeing 482 εκ. δολ

Οι τρεις φάσεις της επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα και η αντίδραση της Χαμάς

Αφήστε ένα σχόλιο