AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Λιούις Κούμας: Μια «φλογερή» ελπίδα της Λίβερπουλ με κυπριακές ρίζες

[ad_1]

Ο παππούς από την Κύπρο, το ποδοσφαιρικό παρελθόν του μπαμπά κι ένα 18χρονο παιδί που εντυπωσιάζει και υπόσχεται να συνεχίσει να ανεβαίνει τα σκαλιά της Λίβερπουλ με τους ίδιους γοργούς ρυθμούς.

«Υπάρχουν φορές που απλά ξεχνάς πως είναι μόνο 18», είπε πρόσφατα για εκείνον ο προπονητής των νέων της Λίβερπουλ, Μπάρι Λιούτας. Και μάλλον το απόγευμα του Σαββάτου (20/01) ήταν μια από αυτές τις φορές. Ο Λιούις Κούμας έλαμψε ξανά, ίσως περισσότερο από ποτέ, και με εντυπωσιακό χατ τρικ αλλά και ασίστ κόντρα στην Άρσεναλ για το FA Youth Cup απέδειξε ξανά πως ήδη πετάει… φλόγες και πως αποτελεί ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα στην επίθεση των ακαδημιών των Ρεντς. Άλλωστε, πρόκειται για ένα εκωλαπτώμενο wonderkid με καταγωγή από την Κύπρο!

Κι όπως το DNA του εμπεριέχει το κυπριακό στοιχείο – μιας και ο παππούς του ήταν Κύπριος – έτσι εμπεριείχε ανέκαθεν και το ποδόσφαιρο. Ο Λιούις είναι γιος του Τζέισον Κούμα, του διεθνούς Ουαλού που έκανε καριέρα στην Premier League και την Αγγλία, κυρίως με τις φανέλες των Γουέστ Μπρομ και Γουίγκαν. Και ο 44χρονος ξεκίνησε από τα «φυτώρια» της Λίβερπουλ, δίπλα σε παίκτες όπως ο Τζέραρντ και ο Όουεν. Το μέλλον του γιου του όμως ήδη υπόσχεται να είναι πολύ πιο λαμπερό από το δικό του.

Ο Λιούις γεννήθηκε το 2005 στην Αγγλία και έκανε τα πρώτα του βήματα στην Τρανμίερ. Σύντομα όμως οι Ρεντς ανίχνευσαν το ταλέντο του και το 2016 τον ενσωμάτωσαν στην ακαδημία τους. Από τα 11 ως τα 18 και το «σήμερα», η εξέλιξή του έχει υπάρξει εντυπωσιακή. Γρήγορα απέδειξε πως η ηλικία είναι… σχετική, αφού φρόντισε να παίζει με την Κ18 της Λίβερπουλ όταν ήταν μόλις 16. Πριν από περίπου έναν χρόνο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και πλέον αγωνίζεται με την Κ21 στην Premier League 2. Ήδη μάλιστα, αγωνιζόμενος κυρίως στα φτερά και την κορυφή της επίθεσης, κλέβει τις εντυπώσεις με τα όσα κάνει στο χορτάρι.

«Ο Λιούις είναι εξαιρετικός για εμάς πραγματικά. Είναι ενεργητικός παίκτης της πρώτης γραμμής, του αρέσει να τρέχει στην πλάτη , είναι επιθετικός στο πώς προσεγγίζει το παιχνίδι και έχει πολύ καλή τεχνική. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ταίριαξε υπέροχα με τα υπόλοιπα παιδιά, έχει φανταστικό χαρακτήρα και απλά τα πηγαίνει, περίφημα, τα καταφέρνει με τους μεγαλύτερους. Έχει δείξει ευελιξία αυτή τη σεζόν και είναι ένας παίκτης που έχει κάνει τεράστια πρόοδο φέτος», είπε για εκείνον ο προπονητής της Κ21, πλέκοντας για τα καλά το εγκώμιο του 18χρονου Βρετανοκύπριου.

Και πώς να μην το κάνει άλλωστε; Το χατ τρικ του κόντρα στην Άρσεναλ προ ολίγων ημερών είναι σίγουρα το highlight του μέχρι τώρα, αλλά έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί. Φέτος σε 12 συμμετοχές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες μετρά 8 γκολ και 4 ασίστ. Και κάπως έτσι έχει κάνει τον Γιούργκεν Κλοπ να τον συμπεριλαμβάνει με συνέπεια στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας. Διόλου τυχαία, αφού είναι δεδομένο πως ο Γερμανός κόουτς βλέπει κάτι σε αυτόν. Ο Κούμας βρέθηκε και στην καλοκαιρινή προετοιμασία αλλά και στην αποστολή του ματς του Europa League κόντρα στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, ενώ το ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα δείχνει να είναι απλά θέμα χρόνου. Παίζει με ένταση, έχει ντρίμπλα και φοβερά τελειώματα και με τα δύο πόδια και πάντα βρίσκει τον τρόπο να γίνεται σημείο αναφοράς.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να γεμίσουν με αισιοδοξία την Κύπρο, που φυσικά θα ήθελε ένα τέτοιο wonderkid στις τάξεις του ομοσπονδιακού της συγκροτήματος. Ο Κούμας θα μπορούσε να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Κύπρου, αλλά και με την Αγγλία και την Ουαλία. Προς το παρόν δείχνει να έχει επιλέξει τον δρόμο του πατέρα του, μετρώντας τέσσερις συμμετοχές με την Κ19 των Δράκων. Οι ελπίδες βέβαια δεν έχουν «πεθάνει» εντελώς, αφού αν δεν γράψει συμμετοχή με την ομάδα των ανδρών, διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει την επιλογή του. Όπως και να έχει πάντως, οι υποσχέσεις του Κούμα στην Αγγλία είναι ήδη εκκωφαντικές και αν συνεχίσει έτσι, κανείς δεν μπορεί να στερήσει από το «φλογερό» wonderkid με τις κυπριακές ρίζες το όνειρο της κορυφής.


[ad_2]

Source link

Related posts

Διαμαντής: «Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα»

Stoiximan Basket League: Η δράση μεταφέρεται σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα με Άρη και Παναθηναϊκό

Παναιτωλικός: Δείπνο ενότητας | Gazzetta

Αφήστε ένα σχόλιο