AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Life Style

Μέλια Κράϊλινγκ: Ζουµ στη χολιγουντιανή “Μάρµω”

[ad_1]

Οταν το καλοκαίρι ανακοινώθηκε από τον Σκάι το ριµέικ των θρυλικών «Πανθέων», κύριο µέληµα της παραγωγής ήταν να µην υπάρξει σύγκριση της νέας «Μάρµως» µε την Κάτια ∆ανδουλάκη, που την είχε υποδυθεί στη θρυλική σειρά της ΕΡΤ στα ’70s. Αβάσιµη ανησυχία, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, η σειρά δεν διασώζεται στο αρχείο της EΡΤ, παρά µόνο το τελευταίο επεισόδιο. Για τον ρόλο της «Μάρµως» επιλέχθηκε µια κούκλα ηθοποιός µε πολλές περγαµηνές και σταθερή πορεία. Στο… Χόλιγουντ.

Πολύ προτού γίνει ευρέως αναγνωρίσιµη στο εγχώριο κοινό, η Μελία Κράιλινγκ και το ταλέντο της είχαν εντοπιστεί από ατζέντηδες σε Νέα Υόρκη, Λος Αντζελες και Λονδίνο. Κόρη του Αµερικανού Ράνταλ Αρθουρ Κράιλινγκ και της καταξιωµένης Ελληνίδας δηµοσιογράφου-συγγραφέως Κάτιας ∆ηµοπούλου, γεννήθηκε στη Γενεύη: «Οι γονείς µου γνωρίστηκαν στην Υδρα. Εκανα τεστ DNA και βγήκα 30% Ελβετίδα, που δεν το περίµενα, 49% από την Αρκαδία και το υπόλοιπο ήταν µπερδεµένο». Το όνειρό της ήταν να ασχοληθεί επαγγελµατικά µε τον χορό. Φοίτησε στην Εθνική Κρατική Σχολή Χορού στην Αθήνα, µετακόµισε στην Αγγλία, εξειδικεύθηκε στον σύγχρονο χορό, αλλά ένας σοβαρός τραυµατισµός την ώθησε σε αλλαγή πλεύσης και στις σπουδές υποκριτικής στο London School of Dramatic Arts. Στη συνέχεια, µετακόµισε στην Αµερική. Και κάπου εκεί άρχισε να λάµπει το άστρο της.

Στους «Βοργίες»

Η πρώτη επιτυχία για τη Μελία ήρθε το 2012 µε τον ρόλο της ερωµένης του Τζέρεµι Αϊρονς (υποδύθηκε τον Πάπα Αλέξανδρο Στ’) στους έξοχους «Βοργίες»: «Ηταν υπέροχος, ήσυχος, γεµάτος συµβουλές για τεχνικά θέµατα στο γύρισµα, που δεν τα γνώριζα τότε. Μας ωθούσε να δουλεύουµε σκληρά και να δίνουµε ό,τι καλύτερο έχουµε». Ακολουθούν οι σειρές «Tyrant», «Salvation» και «Filthy Rich».

Τον Νοέµβριο του 2022 πήρε µέρος στο «Mammals» του Amazon Prime Video – όπως έχει πει, είναι από τα αγαπηµένα της. «Αµείβεσαι καλά, αλλά η επόµενη δουλειά µπορεί να έρθει σε ένα ή δύο χρόνια. Πρέπει να αντέξεις, να ζεις λιτά, συχνά σκέφτεσαι να εγκαταλείψεις», δηλώνει, παραµένοντας προσγειωµένη. Η συµµετοχή της στους «Φύλακες του Γαλαξία» ανέβασε το κασέ της στο χρηµατιστήριο της διεθνούς σόουµπιζ, αλλά ως Σοφία Σιδέρη στον τρίτο κύκλο του «Emili in Paris» οι µετοχές της «απογειώθηκαν». «Ηµουν σε έκθεση Τέχνης στην Υδρα και, καθώς έβγαινα από την πόρτα, βλέπω e-mail από τον ατζέντη µου που έλεγε: ‘‘Ρίξε µια µατιά σε αυτό: Σοφία Σιδέρη, καλλιτέχνις, ζει στην Υδρα κι έρχεται στο Παρίσι για να εκθέσει στην γκαλερί της Καµίλ’’. Είπα: ‘‘Με κοροϊδεύουν τώρα; Αποκλείεται να συµβαίνει αυτό, είµαι στο νησί για το οποίο γράφουν. Είµαι εκεί για τα εγκαίνια έκθεσης’’. Και έτσι απλά απαντάω: ‘‘Εγινε’’».


Λατρεύει την Ελλάδα

Και µετά ήρθε η Χρυσοστόµη (Μάρµω) Πανθέου, όπου παίζει και µε τον Αιµίλιο Χειλάκη, που η µητέρα της γνωρίζει καλά από τα ’90s. «Eίχα ανάγκη να µείνω λίγο στην Ελλάδα. Το timing είναι τα πάντα, ήρθε στη σωστή ώρα ο ρόλος. Θα µπορούσα να µείνω για πάντα εδώ. Εχει αλλάξει ο τρόπος που γίνονται τα castings. Είναι πια µέσω βίντεο», υπογραµµίζει.

Η Μελία λατρεύει την Ελλάδα και αυτό αποτυπώνεται γλαφυρά στον λογαριασµό της στο Instagram, µε στιγµιότυπα µεταξύ άλλων από την Ιθάκη, τη Σύρο, την Υδρα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, την Επίδαυρο, το Ηρώδειο. Εχει δηλώσει λάτρης του Φιλοπάππου και του ρέµατος Χαλανδρίου – άλλωστε, είναι βέρα Χαλανδραία, πρόκειται για το προάστιο που το έχει ζήσει από παιδί. Επίσης αγαπά πολύ την τζαζ µουσική και την ιππασία: η ιππασία µάλιστα την ενώνει και µε την κουµπάρα της Μάγκυ Μεϊµαρίδη (έχει παντρέψει την κόρη της γνωστής συγγραφέως Μάρας Μεϊµαρίδη και κατά διαστήµατα TV περσόνας).

Το επόµενο βήµα

Αντίθετα, αποστρέφεται οποιασδήποτε µορφής δηµοσιότητα που αφορά την προσωπική της ζωή, την οποία και προφυλάσσει πολύ καλά. Αν και ακούγεται πως σχετίζεται µε αρχιτέκτονα, όπως έχει εξηγήσει: «Εχω µεγάλη φοβία στο να χαθεί ο έλεγχος της ιδιωτικότητάς µου. Πάντα την είχα όµως, δεν ξεκίνησε από τη δουλειά µου αυτό. Από πολύ µικρή δεν ήθελα να ξέρει κανείς τίποτα για µένα αν δεν είχα αποφασίσει η ίδια να το µοιραστώ». Λεπτοµέρειες προς το παρόν δεν µοιράζεται και για τα επόµενα επαγγελµατικά της βήµατα, αν και οι πληροφορίες λένε πως µετά το τέλος των «Πανθέων» έχει ήδη δεχθεί πρόταση για τη συµµετοχή της σε ελληνική σειρά που θα κατευθυνθεί σε συνδροµητική πλατφόρµα.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής


[ad_2]

Source link

Related posts

Το ξεκαρδιστικό βίντεο με το ατύχημα ενός σκύλου

Η πρώτη ανάρτηση μετά τον γάμο του με την Έλενα Τοπαλίδου – “Είναι αυτή η μέρα που κάτι συμβαίνει”

Μικρές πρακτικές συμβουλές που θα σας εκπλήξουν…

Αφήστε ένα σχόλιο