AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

[ad_1]

Το σουφλέ με ζυμαρικά είναι ένα από τα φαγητά, στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Τι γίνεται όμως, τώρα που είναι περίοδος νηστείας;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Προσαρμόζουμε τη συνταγή ανάλογα με τα δεδομένα, καθώς υπάρχει πλέον πληθώρα φυτικών προϊόντων, που είναι κατάλληλα για vegan και συνεπώς αρκετά χρήσιμα και στη νηστεία.

Γι’ αυτό βρήκαμε μία φανταστική νηστίσιμη συνταγή, που είναι και πολύ εύκολη, για να απολαύσετε αυτό το υπέροχο πιάτο.

Τι θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. πέννες
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 600 ml φυτική κρέμα γάλακτος
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 150 γρ. vegan παρμεζάνα τριμμένη (ή οποίοδήποτε vegan/νηστίσιμο τυρί)
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνοντάς τα, για περίπου 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν εντελώς και να μαλακώσουν. Προς το τέλος τα πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα. Αποσύρουμε από την φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις πέννες. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και τα μεταφέρουμε σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, μαζί με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Σε μπολ ανακατεύουμε την φυτική κρέμα γάλακτος με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την μισή ποσότητα vegan παρμεζάνας και περιχύνουμε με το μείγμα τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας απαλά να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Πασπαλίζουμε το περιεχόμενο του σκεύους με την υπόλοιπη vegan παρμεζάνα και την φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Κυριακής: Το μήνυμα στον φίλο της που τη συνόδευσε στο τμήμα

“Το Όνειρο της Ιωνίας”: Η Μικρασιατική Εκστρατεία μέσα από τα Ημερολόγια των στρατιωτών


[ad_2]

Source link

Related posts

Κόκορας με χυλοπίτες | Συνταγές

Γαριδομακαρονάδα στο λεπτό | Συνταγές

Ξυνογαλο ιδιοτητες

Αφήστε ένα σχόλιο