AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Μαζική εκκένωση περιοχών στο Χάρκοβο!! Περιμένουν επίθεση των Ρώσων;;

[ad_1]

Φουντώνουν οι φήμες…

Οι αρχές της περιφέρειας του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, η οποία βομβαρδίζεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα από τις ρωσικές δυνάμεις, έδωσε εντολή για την αναγκαστική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά από 47 χωριά κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Η εντολή αφορά κοινότητες σε τρεις περιοχές, τις Μποχοντούχιβ, Ιζιούμ και Χάρκοβο, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ, χθες, Πέμπτη, μέσω Telegram.

Προς ώρας δεν έχει γίνει λόγος για εκκένωση περιοχών της κυρίως πόλης του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης σε όλη την Ουκρανία.

Ο λόγος για την εκκένωση αυτή είναι οι σχεδόν καθημερινοί βομβαρδισμοί πόλεων από τον ρωσικό στρατό. Ο κυβερνήτης δεσμεύτηκε ότι όλοι όσους αφορά η εντολή αυτή θα λάβουν κατάλληλη ανθρωπιστική και νομική βοήθεια.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε χθες έκκληση στους δυτικούς συμμάχους να προμηθεύσουν την Ουκρανία με περισσότερα όπλα καθώς πάνω από δώδεκα ενεργειακοί σταθμοί έχουν καταστραφεί ή τεθεί εκτός λειτουργίας από τα μέσα Μαρτίου λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών.

«Χρειαζόμαστε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και άλλη αμυντική βοήθεια, όχι απλώς να κλείνουμε τα μάτια και να έχουμε μακρές συζητήσεις», έγραψε σε ανάρτησή του στο X.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψή του σε εγκαταστάσεις άμυνας κοντά στην πόλη του Χαρκόβου, κίνηση την οποία πολλοί ερμήνευσαν ως «σημάδι» επερχόμενης ρωσικής επίθεσης με στόχο την κατάληψη του Χαρκόβου!

(Με πληροφορίες από απεμπε – απεμπε-EPA photo)


[ad_2]

Source link

Related posts

Στον Τύρναβο μετασταθμεύει προσωρινά η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού

aitoloakarnanianews

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι έπληξε ασθενοφόρο

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να πλημμυρίσει τις υπόγειες σήραγγες της Χαμάς με θαλασσινό νερό

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο