AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Μαθε για : Την ζυμη σφολιατας

[ad_1]

Είναι   ελαστικη  ζυμωνεται με διαφορα ειδη αλευριου πλούσια σε πρωτεΐνη με καποια λιπαρη ουσια. Χάρη στην επεξεργασία της, στα πολλά διπλώματα , όταν ψήνεται διογκώνεται, φουσκώνει και γίνεται φυλλοποίηση. Διαχωρίζεται δηλαδή σε πάρα πολλά λεπτες στρωσεις.Έχει χίλιες δυο διαφορετικές χρήσεις. Ιδανική για αλμυρές και γλυκες γεμίσεις. Επειδη ειναι ζυμωνενο με λιπαρη ουσια, δε
χρειάζεται λάδωμα, δεν αγαπά την υγρασία και έχει διαφορετική συμπεριφορά και απαιτεί διαφορετικούς χειρισμούς από τα άλλα φύλλα.
● Συσκευασία:

Περιέχει 2 κομματια  που συνήθως είναι χωρισμένα μεταξύ τους σε διαφορετικό περιτύλιγμα ούτως ώστε αν χρειαστεί να μπορείτε να ξεπαγώσετε μόνο το 1 .
● Τη βρίσκετε σε συσκευασία των 800 γραμμαρίων.
Ψήσιμο 
Στη σφολιάτα αρέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες. Για τον λόγο αυτό,  πρέπει να ψήνεται στον αέρα, σε δυνατή θερμοκρασία και σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο. Μόνο έτσι  θα ψηθεί και θα φουσκώσει σωστά και θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά της, δηλαδή τις τραγανές κι αέρινες στρώσεις της. Για ακόμα πιο επιτυχημένο ψήσιμο, συστήνεται το πάγωμα της  για 30΄πριν μπει στο φούρνο.
Για να αποκτήσει γυαλιστερή επιφάνεια στο ψήσιμο χρειάζεται επάλειψη.

Συντήρηση 
Η ψημένη  όταν μπει στο ψυγείο καταστρέφεται. Αντίθετα η ωμή  μπορεί να μείνει στο ψυγείο για 24 ωρες με την γέμιση της να παγώσει καλά και μετά μπορεί να μπει στο φούρνο.

Συμπερασματικά
-Είναι  ελαστική.
-Χάρη στην επεξεργασία της, στα πολλά διπλώματα και στην ξεκούραση όταν ψήνεται διογκώνεται, φουσκώνει και διαχωρίζεται σε πάρα πολλά λεπτά φύλλα.
-Το σωστό ψήσιμο  απαιτεί υψηλές θερμοκρασίες αλλά και πάγωμα αμέσως πριν ψηθεί.
-Στο εμπόριο πωλούνται σε συσκευασία, 800 γραμμαρίων.


[ad_2]

Source link

Related posts

Χταπόδι με ζουμερή μανέστρα

Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου

Ψωμί χωρίς αλάτι

Αφήστε ένα σχόλιο