AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Life Style

Μενού δείπνου για επιβάτες πρώτης θέσης από τον Τιτανικό πωλήθηκε για 103.000 δολάρια!

[ad_1]

Ένα μενού δείπνου για επιβάτες πρώτης θέσης στο RMS Titanic πουλήθηκε για 103.000 $ (84.000 £). Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων AFP την Κυριακή (12 Νοεμβρίου), το μενού ήταν για ένα γεύμα που σερβιρίστηκε στις 11 Απριλίου 1912.

Το μενού είναι διακοσμημένο με ένα κόκκινο σημαιάκι White Star Line, αλλά τα αρχικά επιχρυσωμένα γράμματα δεν είναι πλέον ορατά. Το μενού πουλήθηκε το περασμένο Σάββατο στον οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge & Son στο Wiltshire της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι αυτό πιστεύεται ότι είναι το μοναδικό σωζόμενο αντίγραφο ενός μενού πρώτης θέσης δείπνου της 11ης Απριλίου και ανακαλύφθηκε σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ που ανήκε στον αείμνηστο Καναδό ερασιτέχνη ιστορικό Len Stephenson.

Πάνω από 1.500 επιβάτες και πλήρωμα έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοίο βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο το βράδυ της 14ης Απριλίου 1912.

Ο δημοπράτης Andrew Aldridge είπε ότι το μενού έδειξε σημάδια ότι τα σημάδια της βύθισης του στο νερό είχαν μερικώς διαγραφεί, ενώ η πίσω όψη του μενού εμφανίζει επίσης σαφώς περαιτέρω στοιχεία για αυτό.

«Αυτό δείχνει ότι το μενού είχε εκτεθεί στα παγωμένα νερά του Βόρειου Ατλαντικού το πρωί της 15ης Απριλίου είτε αφού απομακρύνθηκε από το πλοίο με έναν επιζώντα που είχε εκτεθεί σε αυτά τα κρύα νερά της θάλασσας είτε είχε βρεθεί σε κάποιον από αυτούς που χάθηκαν», πρόσθεσε ο Όλντριτζ.

Άλλα αντικείμενα που πωλήθηκαν στη δημοπρασία περιελάμβαναν ένα ρολόι τσέπης ελβετικής κατασκευής που ανακτήθηκε από τον επιβάτη Sinai Kantor, το οποίο πωλήθηκε για 1.19.000 δολάρια και μια κουβέρτα με μοτίβο ταρτάν που πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης και έφτασε τα 117.000 δολάρια.

(photo: pixabay)


[ad_2]

Source link

Related posts

EL – Ξεκαρδιστικό βίντεο – Μια πρόσκληση σε χορό βγαλμένη… από τον Μεσαίωνα!

Oι βόλτες του ζευγαριού στο κέντρο της Αθήνας

Γιατί το κάνουν αυτό οι αστυνομικοί; Η κίνηση που εξέπληξε πολλούς, vid

Αφήστε ένα σχόλιο