AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Μεσολόγγι

Μεσολόγγι: Νέα όψη στο ανοιχτό θέατρο του λιμανιού (εικόνες)

[ad_1]

Μεσολόγγι: Νέα όψη στο ανοιχτό θέατρο του λιμανιού (εικόνες)


Μεσολόγγι: Νέα όψη στο ανοιχτό θέατρο του λιμανιού όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο ανοιχτό θέατρο στο λιμάνι του Μεσολογγίου και παράλληλα προστέθηκε η προοπτική για τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Νέα προοπτική αναπτύχθηκε για το ανοιχτό θεατράκι στο λιμάνι του Μεσολογγίου λίγο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του, οι οποίες είχαν ξεκινήσει τον Μάιο του 2022, με την κατεδάφιση του παλιού.

Η κατασκευή του νέου θεάτρου, όπως επίσης και η κατασκευή και μιας επιπλέον κερκίδας για τους θεατές, πέραν των υπαρχουσών που δεν κατεδαφίστηκαν, ολοκληρώθηκε στις 10 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, ενώ σήμερα γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να διαμορφωθεί και ο εξωτερικός χώρος, εργασίες που δεν προβλέπονταν κατά την αρχική σύμβαση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο και Αναπληρωτή Δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο το έργο αρχικά αφορούσε την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου και την ανέγερση νέου, όπως επίσης και την κατασκευή μια επιπλέον κερκίδας για τους θεατές, όπως προαναφέραμε.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου, ενώ δεν περιελάμβανε απολύτως τίποτε σχετικά με τις παλιές κερκίδες, οι οποίες παρέμειναν ως είχαν, καθώς επίσης δεν περιελάβανε τίποτε σχετικά με τον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου. Κάποια χρήματα όμως που περίσσεψαν από το έργο χρησιμοποιήθηκαν για μια μικρή πλακόστρωση στο εσωτερικό του θεάτρου.

Σύμφωνα με τον κ. Καραπάνο: «πρόσφατα προέκυψε από την Αιτωλική Αναπτυξιακή που χρηματοδοτεί το έργο, το οποίο είναι ενταγμένο στο Leader, πως υπάρχουν αδιάθετοι πόροι από άλλα έργα και επειδή κλείνει η προγραμματική περίοδος θα μπορούσαμε να απορροφήσουμε ένα επιπλέον κονδύλι με σκοπό να φτιάξουμε και τον αύλειο χώρο του θεάτρου. Κάτι που ήδη ξεκινήσαμε και πραγματοποιούμε.

Συντάχθηκε ΑΠΕ, η οποία έλαβε και τις απαραίτητες εγκρίσεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 06/12/23. Μετά το «πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τέλος του έτους περίπου θα διαμορφωθεί και ο χώρος έξω από το θέατρο.

Αυτό με το περιβάλλοντα χώρο είναι εξτρά του έργου και δεν προβλέπονταν στην αρχική σύμβαση. Λόγω όμως των νέων εξελίξεων με τον χώρο πέριξ του θεάτρου ο χώρος έμενε ως έχει, δεν έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες καθαριότητας δηλαδή, ώστε να γίνουν στο τέλος όλα μαζί.

Επαναλαμβάνω πως περίπου στο τέλος του έτους, ίσως και λίγο μετά τις γιορτές, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, ανεξαρτήτως αν το θέατρο στο λιμάνι λειτουργεί την άνοιξη και το καλοκαίρι».

Με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών και στον εξωτερικό χώρο του ανοιχτού θεάτρου το Μεσολόγγι αποκτά ένα σύγχρονο χώρο πολιτισμού, πλάι στο λιμάνι που είναι πόλος έλξης, κυρίως κατά τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού, για πολύ κόσμο όχι μόνο από το Μεσολόγγι, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

Ο Νίκος Καραπάνος

Ο κ. Καραπάνος μιλώντας στη «Σ» υπενθύμισε πως: «το νέο κτίριο περιλαμβάνει τα εκδοτήρια των εισιτηρίων, εντευκτήριο/κυλικείο, καμαρίνια για τους ηθοποιούς, προβλέπονταν επίσης η κατασκευή της νέας πτέρυγας κερκίδων για τη διεύρυνση της χωρητικότητας, αλλά και για τη δημιουργία αποθηκευτικού χώρου κάτω σχεδόν από το σύνολο των κερκίδων, όπως επίσης προβλέπονταν και η κατασκευή ενός μικρού κτιρίου στο δυτικό τμήμα των κερκίδων, που θα φιλοξενεί τον εξοπλισμό και τους τεχνικούς για τον φωτισμό των σκηνικών, αλλά και για τις ανάγκες της ηλεκτρολογικής υποστήριξης του χώρου, καθώς σκοπός μας ήταν το ανοιχτό θέατρο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κινηματογράφος. Ο κεντρικός τοίχος είναι κοίλος και διαθέτει αρκετά ανοίγματα ώστε οι ηθοποιοί να έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στην κεντρική σκηνή από διάφορα σημεία που τους εξυπηρετούν».

Το νέο σχήμα και γενικότερα η όλη «διαρρύθμιση» του ανοιχτού θεάτρου στο λιμάνι του Μεσολογγίου έγινε με γνώμονα τις θεάσεις της λιμνοθάλασσας, ενώ βασικό μέλημα ήταν να μην επηρεαστεί στο ελάχιστο το περιβάλλον στο σημείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Στο Μεσολόγγι το ένα από τα δυο «πεντάρια» του Τζόκερ – Ραντεβού με την τύχη

[ad_2]

Related posts

Μεσολόγγι: H Σταρ Ελλάς της «Λίμνης των πόθων» σε graffiti του Γιώργου Παπαγεωργίου και της ομάδας του

aitoloakarnanianews

Μεσολόγγι: Το Εσπερινό Κήρυγμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Στην κινητοποίηση για το Πρωτοδικείο και ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο