AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

 Μεσολόγγι: Ο σκύλος που ξεπέρασε τις 20ήμερες ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες & ομάδες βραβεύεται!

[ad_1]

Ο σκύλος που εντόπισε τη σορό του άγρια δολοφονημένου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, ανήκει στην ομάδα εθελοντών ιδιωτικής εταιρείας. Εκπρόσωπος αυτής της εταιρείας είναι η κ. Αγγελική Διακομανώλη. Να θυμίσουμε πως η κ. Διακομανώλη, είναι εκείνη που ζήτησε από την Πυροσβεστική και τα αρμόδια υπουργεία να πάει η ομάδα των εθελοντών της μαζί με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά τους στα Τέμπη, αμέσως μετά την μετωπική των τρένων.

Ο σκύλος έπεσε μέσα στο βαθύ χαντάκι γεμάτο νερό και καλαμιές και κατάφερε να εντοπίσει το πτώμα το οποίο ήταν μπρούμυτα σε προχωρημένη σήψη – Το είχαν καλύψει με ένα βαρύ αντικείμενο

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ιδιωτικής ομάδας εντοπισμού πτωμάτων και ανίχνευσης ανθρώπινων υπολειμμάτων ήταν αυτός που βρήκε τη σορό του 31χρονου Μπάμπη μέσα σε βάλτο στον Κάμπο Ευηνοχωρίου στο Μεσολόγγι.
Η συγκεκριμένη ομάδα επιστρατεύτηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία που όρισε ειδικό ορκωτό εκπαιδευτή-ερευνητή να συμμετάσχει στις έρευνες.
Η ειδική ομάδα
Πρόκειται για μια ειδική ομάδα ιδιωτών ερευνητών με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους εντοπισμού ανθρώπινων πτωμάτων ακόμα και σε προχωρημένη σήψη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Οι έρευνες αυτής της ομάδας ξεκίνησαν το Σάββατο σε μια συγκεκριμένη περιοχή που είχε οριοθετήσει η αστυνομία μετά το συνδυασμό στοιχείων που ανέλυσε για το σημείο που είχε κινηθεί ο 50χρονος κρεοπώλης.

Τα πρώτα σημάδια
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σκύλος από χθες Κυριακή είχε εντοπίσει στοιχεία πτώματος στην περιοχή ωστόσο λόγω του ισχυρού ανέμου, που μετέφερε την μυρωδιά σε μεγάλη απόσταση, δεν κατάφερε να εντοπίσει το σημείο.
Σήμερα που οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν ο σκύλος εντόπισε το σημείο μέσα σε ένα κανάλι βάλτου.
Ο σκύλος έπεσε μέσα στο βαθύ χαντάκι γεμάτο νερό και καλαμιές και κατάφερε να εντοπίσει το πτώμα το οποίο ήταν μπρούμητα κάτω από ένα βαρύ αντικείμενο που πιθανότατα είχε τοποθετήσει ο δράστης για να καλύψει τα ίχνη του.

Μάλιστα το Βελγικό Ποιμενικό της Ομάδας Anubis K9P πρόκειται να βραβευτεί από την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία όπως η ίδια αναφέρει:

Τιμή και δόξα στον μοναδικό στην Ελλάδα σκύλο Μαλινουά- ανιχνευτή DNA και τον ορκωτό εκπαιδευτή του από τη Θεσσαλονίκη, της Ομάδας Anubis K9P, για τον εντοπισμό της σωρού του δολοφονημενου 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολλογι μέσα σε άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής.

Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ημερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κλπ.

Η Ελληνική Φιλοζωική θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων, δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον επικεφαλή εκπαιδευτή του και της εθελοντικής Ομάδας του.

Συγχαρητήρια και στους δύο μοναδικούς.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου θύματος.

Related posts

Δωρεάν rapid test για την Αιτ/νία – 17 Ιανουαρίου

aitoloakarnanianews

Όμορφη εκδήλωση από το δήμο Θέρμου-“Επιχειρείν γένους θηλυκού”

aitoloakarnanianews

Τζόκερ Κλήρωση 26/3/2024: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο