AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Με τι να αντικαταστήσετε υλικά συνταγής που λείπουν από τη κουζίνα σας (Μέρος Α’) | Συνταγές

[ad_1]

Υλικό Ποσότητα Αντικατάσταση Αλεύρι για ζύμωμα 1 φλ. (160 γρ) 1 φλ. (140 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. (140 γρ) 1 φλ. (140 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (παραλείψτε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι από τη συνταγή)
ή 1/2 φλ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής (65 γρ) + 1/2 φλ. (70 γρ) αλεύρι ολικής άλεσης Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 1 φλ. (130 γρ) 3/4 φλ. (105 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κ.σ. κορν φλάουερ ή νισεστέ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 φλ. (140 γρ) 1 φλ. (140 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ και 1/4 κ.γ. αλάτι Αμμωνία 3/4 κ.γ. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα Αυγά (ασπράδια) 1 μεγάλο ασπράδι (30 γρ) 2 κ.σ. ασπράδια αυγού κατεψυγμένα (σε θερμοκρασία δωματίου)
ή
1 κ.σ. ασπράδι σε σκόνη + 2 κ.σ. νερό Αυγά (κρόκοι) 2 μεγάλοι κρόκοι (36 γρ) 1 μεγάλο αυγό ολόκληρο (57 γρ)

Αν δεν θέλετε καθόλου αυγά στη συνταγή σας δείτε εναλλακτικές λύσεις εδώ

Αυγά (κρόκοι) 1 μεγάλος κρόκος (18 γρ) 2 κ.σ. κρόκος σε σκόνη + 2 κ.σ. νερό
ή
3 1/2 κ.σ. κρόκος αυγού κατεψυγμένος (σε θερμοκρασία δωματίου) Βανίλια φασόλι 1 φασόλι 2-3 κ.γ. εσάνς βανίλιας Γάλα εβαπορε 1 φλ. (240 ml) 1 φλ. (240 ml) κρέμα γάλακτος ελαφριά ή πλήρη Γάλα ελαφρύ 1 φλ. (240 ml) 1/2 φλ. (120 ml) γάλα εβαπορέ ελαφρύ + 1/2 φλ. (120 ml) νερό Γάλα ξινόγαλο 1 φλ. (240 ml) 1 φλ. (240 ml) γάλα + 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ξύδι. Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά
ή 1 φλ. (225 γρ) γιαούρτι πλήρες ή ελαφρύ
ή 1 φλ. (240 ml) γάλα + 1 1/2 κ.γ. κρεμόριο Γάλα πλήρες 1 φλ. (240 ml) 1/2 φλ. (120 ml) γάλα εβαπορέ πλήρες + 1/2 φλ. (120 ml) νερό
ή 1 φλ. (240 ml) γάλα ελαφρύ + 2 κ.σ. (30 γρ) βούτυρο ή μαργαρίνη Γιαούρτι πλήρες 1 φλ. (225 γρ) 1 φλ. (240 ml) κρέμα γάλακτος πλήρη + 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
ή
1 φλ. (240 ml) ξινόγαλο Εσάνς βανίλιας 1 κ.γ. 1/2 φασόλι βανίλιας
ή 1/2 – 1 κ.γ. άλλο είδος εσάνς (αμύγδαλο, πορτοκάλι κλπ) Εσάνς διάφορες (αμύγδαλο, πορτοκάλι κλπ) 1 κ.γ. 1 κ.γ. άλλο είδος εσάνς (βανίλια, πορτοκάλι, αμύγδαλο κλπ)
ή 1-2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο ίδιου αρώματος Ζάχαρη καστανή ή μαύρη 1 φλ. (215 γρ) 1 φλ. (200 γρ) ζάχαρη λευκή
ή 1 φλ. (200 γρ) ζάχαρη λευκή + 1/4 φλ. (60 ml) μελάσσα
ή για ανοιχτή καστανή ζάχαρη βάλτε 1/2 φλ. (110 γρ) μαύρη ζάχαρη + 1/2 φλ. (100 γρ) λευκή ζάχαρη Ζάχαρη λευκή 1 φλ. (200 γρ) 1 φλ. (215 γρ) πατικωμένη καστανή ή μαύρη ζάχαρη
ή 7/8 φλ. μέλι + μειώστε τα υγρά της συνταγής κατά 3 κ.σ. Ζελατίνη σκόνη 1 φάκελος (7 γρ. ή 1 κ.σ.) 4 φύλλα ζελατίνης (10 x 23 εκ.)
ή 2 κ.γ. αγάρ Ζελατίνη φύλλο 4 φύλλα (10 x 23 εκ.) 1 φάκελος ζελατίνης (7 γρ) Κακάο σκόνη (χωρίς ζάχαρη) 3 κ.σ. (20 γρ) 30 γρ. κουβερτούρα (μειώστε το βούτυρο της συνταγής κατά 1 κ.σ. – 15γρ) ή 3 κ.σ. (20 γρ) χαρουπόσκονη Καρύδα (αποξηραμένη τριμμένη) 1 φλ. (90 γρ) 1 1/4 φλ. φρέσκια καρύδα τριμμένη
ή 1 1/4 φλ.  (110 γρ) καρύδα αποξηραμέη σε φλύδες Καρύδα (φρέσκια) 1 φλ. 1 φλ. (200 γρ) καρύδα αποξηραμένη σε φλύδες
ή 3/4 φλ. (75γρ) καρύδα αποξηραμένη τριμμένη Καφές (βρασμένος, δυνατός) 1/4 φλ. (60 ml) 2 κ.σ. (10 γρ) σκόνη εσπρέσο στιγμής διαλυμένη σε 3 κ.σ. καυτό νερό Κορν φλάουερ ή νισεστέ (για να κάνουμε πιο πηχτές σάλτσες) 1 κ.σ. (15 γρ) 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Κρέμα γάλακτος (10-12% λιπαρά) 1 φλ. (240 ml) 7/8 φλ. (210ml) γάλα πλήρες + 2 κ.σ. (30 γρ) λιωμένο βούτυρο ανάλατο Κρέμα γάλακτος (πλήρης 35% λιπαρά – όχι για σαντιγύ) 1 φλ. (240 ml) 2/3 φλ. (160 ml) γάλα πλήρες + 1/3 φλ. (75 γρ) βούτυρο λιωμένο ανάλατο Κρεμόριο 1/2 κ.γ. 1/2 κ.γ.  λευκο ξύδι ή λεμόνι (σε συνταγές για μαρέγκα πχ)Σε συνταγές που ζητάνε και κρεμόριο και σόδα (συνήθως στα μπισκότα), αντικαθιστούμε ΚΑΙ τα δυο, βάζοντας στη θέση τους μπέικιν πάουντερ ( 1 κ.γ. μπέικιν ανικαθιστά 1/2 κ.γ. σόδα με 2/3 κ.γ. κρεμόριο). Λάιμ ξύσμα 1 κ.γ. 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού Λάιμ χυμός φρέσκος 1 κ.σ. 1 κ.σ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι ή λεμόνι Λεμόνι ξύσμα 1 κ.γ. 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λάιμ
ή 1/2 κ.γ. εσάνς λεμονιού Λεμόνι χυμός φρέσκος 1 κ.σ. 1 κ.σ. έτοιμος χυμός λεμόνι (από μπουκάλι)
ή 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λάιμ
ή 1/2 κ.σ. ξύδι (ανάλογα τη συνταγή – όχι για να δώσει γεύση) Λίπη: Βούτυρο αλατισμένο 1/2 φλ. (115 γρ) 1/2 φλ. (115 γρ) ανάλατο βούτυρο + 1/4 κ.γ. αλάτι
ή 1/2 φλ. (115 γρ) μαργαρίνη Λίπη: Βούτυρο ανάλατο 1/2 φλ. (115 γρ) 1/2 φλ. (115 γρ) αλατισμένο βούτυρο και μειώστε το αλάτι στη συνταγή κατά 1/4 κ.γ.
ή 1/2 φλ. (115 γρ) μαργαρίνη Λίπη: Μαργαρίνη 1/2 φλ. (115 γρ) 1/2 φλ. (115 γρ) αλατισμένο ή ανάλατο βούτυρο Μαγειρική σόδα (συνήθως θέλει 1/4 κ.γ. για κάθε φλ. αλεύρι) 1/2 κ.γ. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (θα πρέπει να αντικαταστήσετε το όξινο υγρό της συνταγής με κάποιο άλλο μη όξινο) Μαγιά νωπή 30 γρ 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9 γρ) Μαγιά ξηρή 1 φακελάκι (9 γρ) 30 γρ νωπή μαγιά
ή
4 κ.γ. μαγια ξηρή σκόνη Μασκαρπόνε 1 φλ. (225 γρ) 3/4 φλ. (170 γρ) τυρί κρέμα χτυπημένη με 1/4 φλ. (60 ml) πλήρη κρέμα γάλακτος Μελάσσα 1 φλ. (240 ml) 1 φλ. (240 ml) Μέλι
ή
3/4 φλ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη σε 1/4 (60 ml) υγρού (να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει) Μέλι 1 φλ. (240 ml) 3/4 φλ. (180 ml) μελάσσα + 1/2 φλ. (100 γρ) λευκή ζάχαρη
ή 1 1/4 φλ. (250 γρ) λευκή ή καστανή ζάχαρη + 1/4 φλ. (60 ml) υγρού + 1/2 κ.γ. κρεμόριο Μπέικιν πάουντερ (συνήθως θέλει 1 κ.γ. για κάθε φλ. αλεύρι) 1 κ.γ. 1/4 μαγειρική σόδα + 1/2 κ.γ. κρεμόριο + 1/4 κ.γ. νισεστέ
ή 1/4 μαγειρική σόδα + 1/2 φλ. (120ml) ξυνόγαλο
ή γιαούρτι (θα αφαιρέσετε 1/2 φλ. από κάποιο άλλο μη όξινο υγρό της συνταγής) Μπισκότα τρίμα 1 φλ. (100 γρ) Μπορεί να αντικατασταθεί με γκοφρέτες σοκολάτας ή βανίλιας, με μπισκότα digestive ή οποιαδήποτε άλλη γεύση μπισκότων Ξηροί καρποί 1 φλ. (100 γρ) Μπορείτε να αντικαταστήσετε όλους τους ξηρούς καρπούς με την αντίστοιχη ποσότητα άλλων ξηρών καρπών Ξύδι λευκό 1/4 φλ. (60 ml) 1/3 φλ. (80 ml) φρέσκο χυμό λεμονιού Πορτοκάλι ξύσμα 1 κ.γ. 1 κ.γ. ξύσμα από λάιμ ή λεμόνι
ή 1 κ.γ. καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού ψιλοκομμένη Πορτοκάλι χυμός φρέσκος 1 φλ. (240 ml) 1 φλ. (240 ml) πορτοκαλάδα εμπορίου Σοκολάτα (κουβερτούρα) 30 γρ. 3 κ.σ. (20γρ) κακάο + 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη (15γρ) Σοκολάτα γάλακτος 30 γρ 30 γρ. κουβερτούρα + 30 γρ (2 κ.σ.) ζάχαρη ή 30 γρ. λευκή σοκολάτα Σοκολάτα λευκή 30 γρ 30 γρ. σοκολάτα γάλακτος Σταφίδες 1 φλ. (120 γρ) 1 φλ. (120 γρ) αποξηραμένα δαμάσκηνα τεμαχισμένα
ή 1 φλ. (120 γρ) διάφορα φρούτα αποξηραμένα Χαρούπι (σκόνη) 1 κ.σ. (7 γρ) 1 κ.σ. (7 γρ) κακάο


[ad_2]

Source link

Related posts

Σοκολατένιο βελούδινο cheesecake χωρίς ψήσιμο | Συνταγές

Τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι και δημητριακά | Συνταγές

Γαριδομακαρονάδα στο λεπτό | Συνταγές

Αφήστε ένα σχόλιο