AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Με 8.000 ευρώ αποζημίωσε ο Δήμος Αγρινίου Αγρινιώτισσα που τραυματίστηκε σε πεζοδρόμιο της πλατείας Ειρήνης!


Αγρινιώτισσα αιτήθηκε από το δήμο Αγρινίου την καταβολή αποζημίωσης λόγω τραυματισμού που υπέστη σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Ειδικότερα η άτυχη γυναίκα υπέστη θλαστικό τραύμα στο μέτωπο εκδορές κάκωση ρινός, υπόσφαγμα στον δεξιό οφθαλμό, εκχυμώσεις στα κάτω βλέφαρα, κάκωση δεξιάς πηχεκαρπικής άρθρωσης, κάκωση στο δεξιό ημιθωράκιο, κάκωση αριστερού γόνατος και κάκωση γνάθου, με καταστροφή οδοντιατρικής προσθήκης.

Το συγκεκριμένο ατύχημα σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2023, λίγο πριν το μεσημέρι όταν η γυναίκα βάδιζε σε πεζοδρόμιο της πλατείας Ειρήνης, δίπλα ακριβώς από το σημείο στάθμευσης των ταξί, όταν η μύτη του παπουτσιού της σφηνώθηκε σε σιδερένια πλάκα στο αποσαθρωμένο πλακάκι του πεζοδρομίου και αμέσως μετά έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο έδαφος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η γυναίκα στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από το παρακείμενο περίπτερο είχε τοποθετηθεί από το δήμο Αγρινίου μια σιδερένια πλάκα 50×50 εκατοστών περίπου με την οποία καλυπτόταν ένα φρεάτιο και ότι η συγκεκριμένη πλάκα ενώ θα έπρεπε να εφάπτεται και να είναι στο ίδιο ύψος με την πλάκα του πεζοδρομίου αυτοί προεξήρχε τα 4 εκ. τουλάχιστον και επίσης το πλακάκι στο οποίο θα έπρεπε να πατάει η σιδερένια πλάκα είχε αποσαρθρωθεί και η προεξοχή γινόταν ακόμη μεγαλύτερη.

Από αυτοψία που διενεργήθηκε από το δήμο Αγρινίου διαπιστώθηκε ότι το επίμαχο φρεάτιο ανήκει πράγματι στο δήμο Αγρινίου και όπως προέκυψε το καπάκι πράγματι εκείνη την χρονική στιγμή που έγινε το ατύχημα είχε μετακινηθεί από την αρχική του θέση τοποθέτησης και προεξείχε της επιφάνειας του πεζοδρομίου, γεγονός που προφανώς προκάλεσε το ατύχημα και πιθανότατα άγνωστοι δράστες παραβίασαν το καπάκι σπάζοντάς το.

Έτσι λοιπόν ο δήμος Αγρινίου αποδέχθηκε την αίτηση και αποζημίωσε την γυναίκα με το ποσό των 8.000€. (5.000,00 € ζημιά 3.000,00 €
ηθική βλάβη)

Related posts

ΑΑΔΕ: Με βιντεοκλήση η χορήγηση ΑΦΜ και κλειδαρίθμου – Η διαδικασία

aitoloakarnanianews

Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας έκοψε την πίτα της

aitoloakarnanianews

Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας 

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο