AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Μητσοτάκης σε αγρότες: Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις | Ειδησεις

[ad_1]

Η15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών έφτασε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου για την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου κατέφτασαν οι εκπρόσωποι των 15 αγροτικών μπλόκων για τη συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σημειώνεται πως νωρίτερα προηγήθηκαν ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης και ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζος. Η συνάντηση ξεκίνησε με θετική διάθεση.

«Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις και με καλή διάθεση και μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο που θα λαμβάνει υπόψιν τους δικούς σας δικαιολογημένους προβληματισμούς αλλά και ότι τα δημοσιονομικά είναι περιορισμένα. Γνωρίζετε ότι πολλοί κλάδοι πάντα από την κυβέρνηση έχουν αιτήματα και προσδοκίες και η κυβέρνηση πρέπει να βλέπει το όλον και να λαμβάνει υπόψιν την διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της συνάντησης με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τον αγροτών ζήτησε ουσιαστικές λύσεις για να μπορούν να μείνουν στα χωριά τους οι αγρότες γιατί η ύπαιθρος έχει ερημώσει, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στα μπλόκα που δίνουν τη μάχη της παραμονής στα χωράφια και στο χωριό. Αυτό που ζητούμε, πρόσθεσε, είναι να μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε να καλλιεργούμε τρόφιμα ποιοτικά και φθηνά για την διατροφική επάρκεια του λαού μας.

Επισήμανε ακόμα ότι τα προβλήματα που υπάρχουν ιδιαίτερα με το κόστος και τις τιμές εμποδίζουν και συμβάλλουν στη μείωση του αγροτικού πληθυσμού. «Με το δίκαιο των αιτημάτων που έχουμε είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει εξαγγελίες και πιστεύουμε ότι υπάρχει και η δημοσιονομική δυνατότητα εφόσον υπάρχει η θέληση να βρούμε λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

[ad_2]

Source link

Related posts

Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε διαμέρισμα – Τραυματίστηκε ο ένοικος | Ειδησεις

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια | Ειδησεις

Αγώνα ζωής δίνει ο αστυνομικός – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο