AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

«Μισό» το ενδιαφέρον για τη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου – Μ. Αραβανής στο Δυτικά FM 92,8: «Άγονη η διαδικασία για τη θέση του Επιμελητή…»

[ad_1]

«Μισό» το ενδιαφέρον για τη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου – Μ. Αραβανής στο Δυτικά FM 92,8: «Άγονη η διαδικασία για τη θέση του Επιμελητή…»


Μια ακόμη αρνητική είδηση είχε να ανακοινώσει προς το κοινό της περιοχής ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Μάκης Αραβανής, με αφορμή τις  κινητοποιήσεις των γιατρών έξω από το δικαστικό μέγαρο για τη δίωξη περίπου 200 γιατρών  για «παράνομες» συνταγογραφήσεις.

Σε συνέντευξή του στη Φόνη Γερμενή στον «Δυτικά FM» αποκάλυψε ότι η προκήρυξη για την επάνδρωση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου προκάλεσε ενδιαφέρον μόνο κατά το ήμισυ! Πολύ απλά, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την μία από τις δύο θέσεις, εκείνη του Επιμελητή, με πιθανότητα (χωρίς ακόμη να υπάρχει ενημέρωση) να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την άλλη θέση από γιατρό που υπηρετεί ήδη στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Αραβανή από το 5ο περίπου λεπτό: 

 

Αυτό το επιβεβαίωσε στο sinidisi.gr και  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Γιώργος Αγραφιώτης, δηλώνοντας ότι ζήτησαν επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο για το θέμα χωρίς να έχουν πάρει απάντηση ακόμη, εκτιμώντας παράλληλα ότι όντως η θέση Επιμελητή δεν συνάντησε ενδιαφέρον από κανέναν.

Εξάλλου, ο κ. Αραβανής μιλώντας στο «Δυτικά FM» επανέλαβε  ότι η ευθύνη για τη μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση βαρύνει το Υπουργείο Υγείας και όλους τους διοικητές  που πέρασαν όλα τα προηγούμενα χρόνια καθώς τις δικές τους ανεπάρκειες τις μετακίνησαν με ΕΔΕ και αποφάσεις τους στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Παράλληλα δήλωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα δώσουν την μάχη για την δωρεάν και δημόσια Υγεία, ενάντια σε όσα προωθεί η κυβέρνηση για τα απογευματινά ιατρεία, βγάζοντας μάλιστα, όπως είπε, και τιμοκατάλογο για τις επεμβάσεις ανάλογα με την βαρύτητά τους, ενώ επέβαλε και το χαράτσι στις τιμές των φαρμάκων με άνοδο έως τρία ευρώ σε μια πλειάδα φαρμάκων. «Ποιος θα δώσει λεφτά σε απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία εντός νοσοκομείων από εκείνους που παίρνουν 600 ή 700 ευρώ το μήνα και σε ποια ΜΕΘ θα νοσηλευτεί; Το φταίξιμο ανήκει διαχρονικά στις κυβερνήσεις που κρατούν κλειστό το 25% των υπαρχόντων χειρουργείων», τόνισε.

Άλλωστε, ο κ. Αραβανής και νωρίτερα στην διαμαρτυρία των γιατρών έξω από τα δικαστήρια στο Αγρίνιο, αναφερόμενος σε μια νέα εξέλιξη ο κ. Αραβανής σημείωσε ότι το αρμόδιο Υπουργείο θέλει τώρα και τα «ρέστα», ζητώντας από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ να γνωμοδοτήσει για τους γιατρούς εάν θα τεθούν σε δυνητική αργία όχι γιατί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους αλλά επειδή δεν εξέδιδαν ηλεκτρονικά παραπεμπτικά, με ευθύνη όμως των Διοικήσεων.

Η απεργία των δικηγόρων για το νέο δικαστικό χάρτη, όπως αναμενόταν, δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της δίκης ωστόσο, εκπρόσωποι της Ένωσής τους, του Ιατρικού Συλλόγου,  συνταξιούχων και άλλων φορέων,  βρέθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, νωρίς το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την άδικη και παράλογη δίωξη, όπως τη χαρακτηρίζουν. Την σημερινή ημέρα (22.2.24) της πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών ενάντια στην περεταίρω ιδιωτικοποίηση της υγείας,  92 νοσοκομειακοί γιατροί από τους συνολικά 200,  επρόκειτο να δικαστούν στο Αγρίνιο επειδή δεν εξέδιδαν ηλεκτρονικά τα παραπεμπτικά, όντας εργαζόμενοι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της
νοσηλευτικής μονάδας της πόλης.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΑΑ τόνισε ότι οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν τόσο για την άδικη μεταχείριση των γιατρών όσο και για την ανάγκη αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος
Υγείας. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα υπογράμμισε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και εκτίμησε ότι η ανάταξη των υπό κατάρρευση Τμημάτων δεν θα επιτευχθεί  ενώ το κύμα παραιτήσεων από το ΕΣΥ θα γιγαντωθεί.

«Στο Αγρίνιο υπάρχουν 34 κενές θέσεις και στο Μεσολόγγι δεν είναι καλυμμένες ούτε οι μισές από τις απαιτούμενες. Δουλεύουμε ένας για τρεις και έχουν πει ότι για να υπάρξουν προσλήψεις πρέπει να προκηρυχθούν όλες οι κενές και σε συνεργασία με την ΥΠΕ να γίνει συνολική προσπάθεια ώστε να υπάρχει λόγος για έναν γιατρό να ζητήσει θέση, σε συνδυασμό βέβαια με τα κίνητρα που υπάρχουν. Όταν παρουσιάζουν ως λύση το πρόβλημα, που είναι ακριβώς η εμπορευματοποίηση της Υγείας, τότε τίποτε δεν θα λυθεί».

Την αρνητική διαπίστωση ότι ένας γιατρός δουλεύει για τρεις και ότι οι λύσεις που υιοθετούνται για την αντιμετώπισης της υποστελέχωσης  τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων γιατρών από άλλες νοσηλευτικές μονάδες αποτελούν «μπαλώματα» για το Νοσοκομείο Αγρινίου,  είχε κάνει ο κ. Αραβανής στον «Δυτικά FM 92.8» και στα τέλη Νοεμβρίου.

Τότε είχε αναφέρει:  «Ζητάμε το αυτονόητο για τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και της ευρύτερης περιοχής: Να έχουν τη ΜΕΘ, τα Τμήματα και το Νοσοκομείο που τους αξίζει εν
έτει 2023», ρίχνοντας και τότε ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη μη κάλυψη των ιατρικών θέσεων της Μονάδας με μόνιμο προσωπικό, μέσω ταυτόχρονης προκήρυξης των θέσεων συντονιστή – διευθυντή και των δύο κενών οργανικών θέσεων.

Είχε καλέσει, δε, την 6η ΥΠΕ και τη Διοίκηση της νοσηλευτικής μονάδα να αξιοποιήσουν όλες οι δυνατότητες ενημέρωσης για εκδήλωση ενδιαφέροντος και επρόκειτο να ζητήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους των δύο φορέων ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι προηγούμενες προσπάθειες που περιλάμβαναν διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων απέβησαν άκαρπες.

Φαίνεται, όμως, ότι δεν άλλαξαν και πολλά από τότε…

Γιάννης Συμψηρής


[ad_2]

Related posts

Δράση της ομάδας φιλαναγνωσίας του 1ου ΓΕ.Λ Αγρινίου

aitoloakarnanianews

Δήμος Αγρινίου: Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για δάνεια φυσικών προσώπων στις πλημμυροπαθείς περιοχές

aitoloakarnanianews

Γ. Παπαναστασίου: Η ομιλία του στην Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο