AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Μπαρτσελόνα – Τζιρόνα 2-4: Την ξεγύμνωσε με τεσσάρα και έμεινε μόνη πρώτη! (vid)

[ad_1]

Με μια ακόμα καταπληκτική εμφάνιση, η Τζιρόνα «άλωσε» τη Βαρκελώνη (4-2 την Μπαρτσελόνα) και έμεινε μόνη πρώτη στη La Liga, στο +2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και στο +7 από τη Μπάρτσα.

Και γιατί δηλαδή να μην πάρει το πρωτάθλημα στην Ισπανία αυτή η ΟΜΑΔΑΡΑ; Η απίθανη Τζιρόνα έδωσε μια ακόμα ποδοσφαιρική παράσταση, «κατάπιε» την Μπαρτσελόνα μέσα στην Βαρκελώνη (4-2), τη νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της, την άφησε επτά βαθμούς πίσω και ανέβηκε μόνη στην κορυφή της La Liga, στο +2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ενώ έχουν διεξαχθεί ήδη 16 αγωνιστικές.

Σταθερά χωρίς Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν και Γκάβι, ο Τσάβι επανέλαβε την ίδια ενδεκάδα του νικηφόρου αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, διατηρώντας σταθερά στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Ζοάο Κανσέλο.

Χωρίς τον πολύτιμο μέσο Γιάνγκελ Ερέρα στην διάθεσή του λόγω τραυματισμού, ο Μίτσελ επέλεξε διάταξη 3-4-2-1, με τον δανεικό από τη Μπάρτα Έρικ Γκαρθία να είναι ο ένας από τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Ανώτερη και πιο αποτελεσματική η Τζιρόνα

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν χωρίς κόμπλεξ και, αφού προειδοποίησαν με ανάποδο ψαλίδι του Νταβίντ Λόπεθ που έφυγε άουτ και σουτ έξω από την περιοχή του Βίκτορ Τσιγκάνκοφ που μπλόκαρε ο Ινιάκι Πένια, είδαν τους γηπεδούχους να αντιδρούν (σχετικά).

Και, στο δωδέκατο λεπτό, το ουκρανικό δίδυμο της Τζιρόνα «χτύπησε» στην αντεπίθεση. Εξαιρετική κάθετη πάσα του Ιβάν Μαρτίν στον Τσιγκάνκοφ, γύρισμα του τελευταίου στον Άρτεμ Ντόβμπικ και από κοντά ο πρώην επιθετικός της Ντνίπρο δεν δυσκολεύεται να ανοίξει το σκορ.

Οι Μπλαουγκράνα προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και, αφού απείλησαν με τον Ζοάο Φέλιξ, έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση (19’) με επιβλητική κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ύστερα από κόρνερ του Ραφίνια.

Το τέρμα του Πολωνού δεν πτόησε την εκπληκτική ομάδα του Μίτσελ, η οποία άγγιξε το 1-2 σε δύο περιπτώσεις με τον μεγαλωμένο στη Ρεάλ Μαδρίτης Μιγκέλ Γκουτιέρεθ, η τρίτη του οποίου ήταν και η τυχερή (40’), αφού δεν συνάντησε καμία αντίσταση, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ινιάκι Πένια.

Πάρτι και ιστορική τεσσάρα!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπάρτσα προσπάθησε να αντιδράσει και να απειλήσει την εστία του Πάουλο Γκατσανίγκα, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αφού όλες οι προσπάθειές της έφευγαν άουτ ή πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, με εξαίρεση ένα σουτ του Ιλκάι Γκιντογκάν.

Η Τζιρόνα, πολύ ψύχραιμη, περίμενε την ευκαιρία της και την βρήκε στο 80’ για να «κλειδώσει» μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της. Ο Κρίστιαν Στουάνι αφήνει την μπάλα με το κεφάλι στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Βαλέρι Φερνάντεθ την παίρνει έξυπνα σε διεκδίκηση από τον Ζιλ Κουντέ και πλασάρει εύστοχα για το 1-3.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν με τον Γκιντογκάν στο 92′, είχαν και μια ευκαιρία με τον Λεβαντόφσκι για το 3-3, αλλά ήταν η βραδιά της Τζιρόνα, η οποία… πρόλαβε τρία λεπτά αργότερα να πετύχει και τέταρτο γκολ με κοντινή προσπάθεια του Στουάνι, σφραγίζοντας την πρώτη νίκη της ιστορίας της επί της Μπαρτσελόνα και την επιβεβαίωση ότι φέτος δεν αστειεύεται καθόλου…

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Πένια – Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν (65’ Μπάλντε), Ζοάο Κανσέλο – Ντε Γιονγκ, Γκιντογκάν, Πέδρι (80’ Φερμίν Λόπεθ) – Ραφίνια (65’ Γιαμάλ), Λεβαντόφσκι, Ζοάο Φέλιξ (65’ Φεράν Τόρες).

Τζιρόνα (Μίτσελ): Γκατσανίγκα – Έρικ Γκαρθία, Νταβίντ Λόπεθ, Μπλιντ – Κόουτο (78’ Βάλερι Φερνάντεθ), Ιβάν Μαρτίν (87’ Σολίς), Αλέις Γκαρθία, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ – Τσιγκάνκοφ (73’ Πόρτου), Σάβιο – Ντόβμπικ (73’ Στουάνι).

https://www.youtube.com/watch?v=mF9aIFX5Svw

[ad_2]

Source link

Related posts

Μελ: «Μας γεμίζει ενθουσιασμό το Κύπελλο Ελλάδας»

Α.Σ ΑΡΗΣ για τα γεγονότα στη Βούλγαρη: «Μάλλον οι φίλαθλοι μας έπρεπε να καθίσουν να “τις φάνε”, με κίνδυνο να θρηνήσουμε νέο Άλκη»

ΜαΚιντάιρ: «Είχα πρόταση πριν τρία χρόνια από τον Παναθηναϊκό αλλά προτίμησα να μείνω στην Παρτίζαν»

Αφήστε ένα σχόλιο