AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Μπορώ να μείνω έγκυος στην προ-εμμηνοπαυσιακή περίοδο;

[ad_1]

Μπορούν οι γυναίκες κατά την προ-εμμηνοπαυσιακή περίοδο να μείνουν έγκυες; Δείτε τι λένε οι ειδικοί.

Ένα από τα καθοριστικά σημάδια ότι αρχίζει η περίοδος πριν την εμμηνόπαυση είναι ότι οι περίοδοι σας αρχίζουν να αλλάζουν, οι ωοθήκες υπολειτουργούν κι έτσι η γονιμότητα μειώνεται.

Ορισμένες γυναίκες, έχοντας ήδη παιδιά ή έχοντας επιλέξει να μην κάνουν παιδιά, δεν δυσανασχετούν με την απώλεια γονιμότητας. Μπορεί ακόμα και να είναι ικανοποιημένες μ΄ αυτό.

Αν όμως, κάποιες γυναίκες προσπαθούν στην προ-εμμηνοπαυσιακή φάση να μείνουν έγκυες, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η Σχολή Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (FSRH) παρέχει τις παρακάτω πληροφορίες :

Τι γίνεται αν θέλετε να μείνετε έγκυες;

Εάν θέλετε να μείνετε έγκυες την περίοδο πριν την εμμηνόπαυση, είναι δυνατό. Στη φυσική αυτή διαδικασία, η ωορρηξία δεν διακόπτεται ξαφνικά. Ακόμα κι αν οι περίοδοί σας είναι λίγες, μπορεί να έχετε ωορρηξία περιστασιακά.

Η επικοινωνία με τον γυναικολόγο σας και η επίσκεψη σ΄ έναν ειδικό γονιμότητας εάν χρειάζεστε περαιτέρω υποστήριξη για να μείνετε έγκυες κατά την περίοδο πριν την εμμηνόπαυση, είναι απαραίτητες.

Δεν θέλω να μείνω έγκυος κατά την προ-εμμηνόπαυση. Τι πρέπει να κάνω;

Εάν δεν θέλετε μία εγκυμοσύνη, παρόλο που βρίσκεστε σε σεξουαλική σχέση, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι η πιθανότητα, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε με συνέπεια αντισύλληψη μέχρι να μειωθεί σημαντικά ο «κίνδυνος».

Η Σχολή Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (FSRH) του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων εκδίδει οδηγίες για την αντισύλληψη για ηλικίες άνω των 40 ετών και συνιστά:

  • Εάν είστε κάτω των 50 ετών, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντισύλληψη για τουλάχιστον δύο χρόνια μετά την τελευταία σας περίοδο
  • Εάν είστε άνω των 50 ετών, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντισύλληψη για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την τελευταία σας περίοδο
  • Στην ηλικία των 55 ετών μπορείτε να σταματήσετε τη χρήση αντισύλληψης ακόμα κι αν έχετε ακόμα περιστασιακή περίοδο, καθώς η πιθανότητα εγκυμοσύνης είναι εξαιρετικά σπάνια.

Ασφαλές σεξ και προ-εμμηνόπαυση

Ίσως είστε παντρεμένη ή έχετε ξεκινήσει μια νέα σχέση και απολαμβάνετε τα ραντεβού: στην πραγματικότητα, μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι το 8,9% των γυναικών ηλικίας 45-54 ετών είχαν τουλάχιστον έναν νέο σεξουαλικό σύντροφο τον προηγούμενο χρόνο.

Γιατί το σεξ είναι καλό για εσάς

Το σεξ συχνά παρεξηγείται ότι πρέπει να έχει διεισδυτικό χαρακτήρα ή να περιλαμβάνει έναν σύντροφο.

Ωστόσο, το σεξ είναι ό,τι προσφέρει ερωτική αισθησιακή ευχαρίστηση, με ή χωρίς σύντροφο, με ή χωρίς σεξουαλική επαφή ή οργασμό.

Το σημαντικό είναι πως το σεξ έχει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Βοηθά στην ανακούφιση του στρες και βελτιώνει τη διάθεση, τον ύπνο και την αυτοπεποίθηση. Εκτός από αυτό, μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας, γιατί είναι μια μορφή σωματικής άσκησης.

Πηγή: balance-menopause.com

[ad_2]

Source link

Related posts

Πώς επηρεάζει τον οργανισμό μας

Ποιοι είναι οι τρεις βασικοί λόγοι που τα παιδιά θα πρέπει να κοιμούνται από τις 9 το βράδυ

Εκρηκτική μαγειρική… Πώς ένα καπάκι κατσαρόλας μπορεί να βρεθεί στο ταβάνι (video)

Αφήστε ένα σχόλιο