AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Μόνος στις γιορτές; Κανένα πρόβλημα!

[ad_1]

Η μοναξιά στις γιορτές δεν είναι κατάρα, είναι ευκαιρία για να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου, να κάνεις πράγματα για εσένα, αλλά και να φλερτάρεις με άλλους μοναχικούς τύπους – γιατί όχι;

Δες παρακάτω μερικές προτάσεις αν οι φετινές γιορτές σε βρίσκουν χωρίς ιδιαίτερη αλληλεπίδραση με άλλα έμβια όντα.

Αρχικά, αποδέξου το

Η ειλικρίνεια και η αποδοχή των αισθημάτων μας είναι ίσως από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας. Πρέπει αρχικά να αποδεχτείς ότι η μοναξιά είναι κάτι που όλοι πού και πού θα νιώσουμε, και πως αυτό δεν είναι κακό. Τα αρνητικά αισθήματα πάντα θα υπάρχουν, και όσο γρηγορότερα το αποδεχτούμε αυτό, τόσο λιγότερη δύναμη τους επιτρέπουμε να έχουν.

Μπορούμε να είμαστε μόνοι μας και να μην αισθανόμαστε μόνοι, από την άλλη μπορεί να είμαστε με κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών και των φίλων, και να αισθανόμαστε μοναξιά.

Αλλά μην κλείσεις και κάθε δίαυλο επαφής

Ακόμα κι αν είσαι μόνος από επιλογή, είναι ζωτικής σημασίας να κρατήσεις επαφές με τους δικούς σου ανθρώπους. Εκείνους που νιώθεις πιο κοντά – συγγενείς και φίλους,  αυτούς στους οποίους μπορείς να στηριχτείς όταν νιώθεις πώς χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη.

Γίνε δημιουργικός

Διαμόρφωσε τη μέρα σου γύρω από πράγματα που θα σε κάνουν να νιώσεις καλά. Το μαγείρεμα, η ζωγραφική ή κάποιο άλλο χόμπι έχουν ηρεμιστική και ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο και το σώμα. Το να είσαι δημιουργικός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και του στρες και να απελευθερώσει  «χαρούμενες» χημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη. Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τα συναισθήματά σου, και να εκφραστείς με τρόπους που δεν εκφράζονται με λόγια.

Κουνήσου λίγο

Μια μεγάλη βόλτα έξω ή μια online προπόνηση θα κάνει τη μέρα σου καλύτερη και γεμάτη ενέργεια. Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσεις στην απελευθέρωση ενδορφινών και να τονώσεις την (πεσμένη) διάθεσή σου.

Και αποτοξινώσου από τα social

Aν περνάς τις γιορτές μόνος, το feed των social που γεμίζει φωτογραφίες με θέμα τα Χριστούγεννα και χαρούμενες φάτσες σε σαλέ δεν είναι και ό,τι καλύτερο και μπορεί να σε ρίξει ψυχολογικά. Ας είναι λοιπόν αυτές οι γιορτές μια καλή αφορμή λοιπόν μια ψηφιακή αποτοξίνωση. Δες το σαν μια απλή πράξη αυτοφροντίδας.

Κάνε κάτι για εσένα

Και μιας και μιλήσαμε για φροντίδα, γιατί να μην κάνεις ένα δώρο χαλάρωσης και φροντίδας στον εαυτό σου; Βρες το κοντινότερο κέντρο ευεξίας ή σπα και κλείσε μια εορταστική συνεδρία για χαλαρωτικό μασάζ, σάουνα ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει. Το σώμα σου και η ψυχολογία σου μετά θα σε ευγνωμονούν.

Φλέρταρε

Πολύς κόσμος περνά μονάχος τις γιορτές, δεν είσαι μόνο εσύ. Όλος αυτός ο κόσμος πιθανώς να αναζητά ένα ταίρι για μια βόλτα. Δώσε, λοιπόν, μία ευκαιρία στον εαυτό σου να εξερευνήσει νέα πράγματα, άνοιξε έναν λογαριασμό σε dating app ή στείλε σε εκείνη τη γνωστή/ο που παρατηρείς τελευταία ότι δεν έχει σύντροφο να πάτε για έναν καφέ.


[ad_2]

Source link

Related posts

10 λόγοι που ο καφές κάνει καλό

7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε ζεστοί όσο κρύο κι αν κάνει έξω

Μαθηματικός αποκαλύπτει την «συνταγή» για την τέλεια πρόταση γάμου

Αφήστε ένα σχόλιο