AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Νέα επίθεση Φιντάν κατά Ισραήλ ενώπιον της Ε.Ε.: Απαράδεκτες οι επιθέσεις στη Γάζα

[ad_1]

Πυρά κατά του Ισραήλ για τη χερσαία επίθεση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Γάζα, εξαπέλυσε εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ Νίκολαους Μάγιερ Λάντρουτ και τους πρεσβευτές των κρατών – μελών της ΕΕ στην Άγκυρα. 

 Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Φιντάν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Γάζα, λέγοντας ότι «οι επιθέσεις με στόχο αμάχους είναι απαράδεκτες, πρέπει να σταματήσουν αμέσως και να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός».

«Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να παραδίδεται στη Γάζα χωρίς διακοπή. Πρέπει να αποτρέψουμε τη σύγκρουση να φτάσει σε περιφερειακό επίπεδο. Η ειρηνευτική διαδικασία με στόχο μια λύση δύο κρατών στο πλαίσιο συμφωνημένων παραμέτρων πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό. Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ο εγγυητικός μηχανισμός», ανέφερε.

Ο Φιντάν σημείωσε ακόμα ότι η Τουρκία, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων στη γύρω περιοχή. «Ελπίζουμε ότι η ΕΕ θα προσεγγίσει την Τουρκία με όραμα και θα αφήσει κατά μέρος τους μικροπολιτικούς υπολογισμούς» δήλωσε.

Κατηγόρησε τις χώρες της ΕΕ ότι «ενώ σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνονται μέτρα για την απαγόρευση διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης, το να επιτρέπονται επιθέσεις με στόχο το ιερό μας βιβλίο, το Κοράνι, με το επιχείρημα της ελευθερίας της έκφρασης αποτελεί δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Όσον αφορά τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ είπε ότι ο διάλογος και οι μηχανισμοί συνεργασίας με την Ευρώπη «πρέπει να γίνουν πιο λειτουργικοί», ενώ σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης και απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου των Τούρκων πολιτών στη Ζώνη Σένγκεν, θέματα τα οποία, όπως τόνισε, αποτελούν προτεραιότητες της Άγκυρας. 

liberal.gr

[ad_2]

Source link

Related posts

Ιωάννης Μάζης: Ο άξονας του Ελληνισμού να επιβάλλει τάξη! Όχι να αυτοακυρώνεται

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Το ISIS αξιοποιεί την Τουρκία για μεταφορές μετρητών για να υποστηρίξει παγκόσμιες επιχειρήσεις

Σάββας Καλεντερίδης: Ο σοβαρότερος κίνδυνος για τον Ελληνισμό

Αφήστε ένα σχόλιο