AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Νέα εποχή στο Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου

[ad_1]

Νέα εποχή στο Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου


  • Τηλεματική, ηλεκτρονικό εισιτήριο και «POS» στα λεωφορεία

  • Τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα της τηλεματικής και μέχρι και τον επόμενο μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως

Το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου και ακολουθεί τις εξελίξεις της εποχής, καλύπτοντας έτσι τις σύγχρονες ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκε σε όλο το στόλο των λεωφορείων του το σύστημα της νέας τηλεματικής, μέσω του οποίου οι επιβάτες θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή σε πόση ώρα θα φτάσει το λεωφορείο στη στάση, ποια είναι η επόμενη στάση που θα κάνει το αστικό λεωφορείο και σε πόση ώρα, ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να εκδίδει εισιτήριο εντός του αστικού λεωφορείου ακόμη και με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ανέπαφα!

Το νέο αυτό σύστημα που ξεκίνησε να λειτουργεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως προς τις τοποθετήσεις των έξυπνων στάσεων περίπου στο τέλος του μήνα ή στα μέσα του Ιανουαρίου εξυπηρετεί και θα εξυπηρετήσει αρκετά τους επιβάτες, καθώς μέσω του συστήματος αυτού μειώθηκε ο χρόνος αναμονής τους στις στάσεις, ενώ παράλληλα δεν θα χρειάζεται να αναζητούν σημεία πώλησης εισιτηρίων, καθώς θα μπορούν να τα εκδώσουν εντός των λεωφορείων κατά την επιβίβασή τους!

Η εφαρμογή του νέου συστήματος τηλεματικής, σε συνδυασμό με τα νέα πακέτα προσφορών απόκτησης εισιτηρίων που διαθέτει πλέον το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, ήδη έχει «κερδίσει» τους επιβάτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι τον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 10%!

Ο Αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου Γιάννης Αγγελής μιλώντας στη «Σ» ανέλυσε το σύστημα της τηλεματικής, πως λειτουργεί δηλαδή, ανέπτυξε τα οφέλη των επιβατών, αναφέρθηκε στα πακέτα των προσφορών για τα εισιτήρια, αλλά και άλλες ευελιξίες που έχει πλέον αποκτήσει το Αστικό ΚΤΕΛ που είναι προς όφελος των επιβατών λ.χ. η προσωποποιημένη έξυπνη κάρτα.

Συγκεκριμένα ο κ. Αγγελής τόνισε: «ο κάθε επιβάτης μέσω της έξυπνης στάσης μπορεί να βλέπει τι ώρα θα περάσει το λεωφορείο από τη στάση που αναμένει, κάτι που σημαίνει λιγότερο χρόνο αναμονής για το επιβατικό κοινό.

Αυτή τη στιγμή τοποθετήθηκε η πρώτη έξυπνη στάση που είναι στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη του Ρηγανά. Μέχρι και το τέλος του Δεκεμβρίου ή τις αρχές Ιανουαρίου σε όλο τον αστικό ιστό θα τοποθετηθούν έξι έξυπνες στάσεις, ενώ έπειτα θα τοποθετηθούν αντίστοιχες στάσεις και σε όλα τα χωριά.

Οι πρώτες τοποθετήσεις έξυπνων στάσεων θα γίνουν στα πιο κεντρικά σημεία του Αγρινίου, στις πιο κεντρικές στάσεις δηλαδή της πόλης, όπως λ.χ. στην οδό Μακρή, πλησίον της διασταύρωσης με την οδό Χαριλάου Τρικούπη. Από το σημείο αυτό διέρχονται κεντρικές «γραμμές», όπως αυτή του Δοκιμίου, των Δύο Ρεμάτων, του Νοσοκομείου και του Παναιτωλίου, ενώ άμεσα θα τοποθετηθεί έξυπνη στάση και στο Δοκίμι.

Στο σχέδιά μας είναι να τοποθετηθούν εντός του αστικού ιστού ταμπελάκια barcode, ώστε ο επιβάτης σκανάρωντάς τα να βλέπει σε πόση ώρα θα είναι το λεωφορείο στη στάση που αναμένει, επιτυγχάνοντας και έτσι τη μείωση του χρόνου αναμονής.

Ο επιβάτης εισερχόμενος μέσα και στα 26 λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου θα έχει τη δυνατότητα να μπορεί να αγοράσει εισιτήριο με μετρητά, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 18/12/23 θα έχει την δυνατότητα να αγοράσει εισιτήριο και με την χρήση πιστωτικής ή χρωστικής κάρτας ανέπαφα. Αυτό είναι μια ουσιαστική πρόοδος για το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου που είναι μέσα στα λιγοστά ΚΤΕΛ ανά την Ελλάδα που θα διαθέτουν την υπηρεσία της ανέπαφης συναλλαγής.

Επίσης, ο επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα με την προσωποποιημένη έξυπνη κάρτα, η οποία θα εκδίδεται για αρχή στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου και μέσα στον μήνα θα εκδίδεται και στο έξυπνο μηχάνημα που θα τοποθετηθεί στην αφετηρία των λεωφορείων στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη (στο παλιό τρένο) να «φορτώνει» με τα πακέτα προσφορών για εισιτήρια, που διαθέτει πλέον το Αστικό ΚΤΕΛ για τις αστικές γραμμές Μ1 και Μ2.

Μέχρι και την τοποθέτηση του έξυπνου μηχανήματος, οι ενδιαφερόμενοι επιβάτες για να εκδώσουν προσωποποιημένη έξυπνη κάρτα θα μπορούν να επικοινωνούν με το Αστικό ΚΤΕΛ στο τηλέφωνο 2641 0 23231 για να κλείσουν ραντεβού στα γραφεία του.

Η κάρτα αυτή θα διαθέτει πακέτα προσφορών για τις αστικές ζώνες Μ1 και Μ2. Υπάρχει πακέτο προσφοράς για 20 εισιτήρια (+1 δώρο) με κόστος 16 ευρώ, υπάρχει πακέτο για την Β ζώνη με 20 εισιτήρια (+2 δώρο) που κοστίζει 30 ευρώ και υπάρχει και πακέτο για την Γ ζώνη με 20 εισιτήρια (+2 δώρο) που κοστίζει 40 ευρώ. Αναλυτικότερη εικόνα για τα πακέτα προσφορών μπορεί να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος και μέσω της επίσκεψής του στο facebook του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου.

Οι κάτοχοί των προσωποποιημένων έξυπνων καρτών θα τις επικυρώνουν στα μηχανήματα εντός του λεωφορείου και δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν σημεία να αγοράσουν εισιτήρια.

Επίσης, όταν βρίσκεται εντός του λεωφορείου θα μπορεί μέσω οθόνης να βλέπει την επόμενη στάση και όλες τις υπόλοιπες, αλλά και τον χρόνο που χρειάζεται το λεωφορείο για να φτάσει στην επόμενη στάση.

Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τις αλλαγές αυτές, καθώς αποκτά πολλές ευελιξίες και παράλληλα θα γλιτώσει χρόνο αναμονής και από τη διαδικασία εύρεσης σημείου για αγορά εισιτηρίων.

Υπάρχει αύξηση του επιβατικού κοινού κατά 10% τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και οι αλλαγές αυτές είναι προς όφελός του και αυτό μας το μεταφέρουν και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Μαζί με τα υπόλοιπα 30 Αστικά ΚΤΕΛ ανά την Ελλάδα και μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και με σεβαστό ποσό που διέθεσε το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, μπόρεσε να εγκαταστήσει το σύγχρονο αυτό σύστημα, το οποίο επαναλαμβάνω πως μέχρι και τα μέσα του Ιανουαρίου θα έχει τεθεί πλήρως σε λειτουργία, πλην των barcode για τα οποία ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον χρόνος, ώστε να ενεργοποιηθούν».

Το παράπονο του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου

Ο κ. Αγγελής εκτός από τις ευελιξίες που προσφέρει πλέον το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου στους επιβάτες του, εκφράζει το παράπονό του προς το Δήμο Αγρινίου περί της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ στο πεζοδρομημένο πλέον κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα επί του θέματος ο κ. Αγγελής επισημαίνει: «εκφράζουμε προς τη Δημοτική Αρχή το παράπονό μας, καθώς ενώ όλοι προσπαθούμε να βελτιωθούμε τις μετακινήσεις μας στην πόλη και την ποιότητα ζωής μας, η απόφαση της απαγόρευσης της διέλευσης των λεωφορείων μας και συγκεκριμένα της γραμμής Δοκίμι – Δύο Ρέματα, από την πλατεία Δημοκρατίας έθεσε εκτός ασφαλούς μετακίνησης τους επιβάτες ΑμεΑ του Αστικού ΚΤΕΛ. Την ίδια μάλιστα στιγμή άλλες επαγγελματικοί κλάδοι έχουν εξασφαλίσει την ελεύθερη διέλευσή τους, αναφέρομαι στα ταξί.

Η διέλευσή μας από το σημείο εξυπηρετούσε πολύ κόσμο και κυρίως τα άτομα με εδικές ανάγκες. Μετά την πεζοδρόμηση έχει βγει εκτός της πλατείας το Αστικό ΚΤΕΛ, κάτι που δεν συμβαίνει στις Ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά ούτε και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.

Θα μπορούσε με πολύ χαμηλότερη ταχύτητα να διέρχεται το λεωφορείο μέσα από την πλατεία Δημοκρατίας εξυπηρετώντας τον μεγαλύτερο όγκο των 1.600 επιβατών μας που είναι ΑμεΑ και διαθέτουν πιστοποιημένη κάρτα ΑμεΑ. Η κοντινότερη στην πλατεία Δημοκρατίας στάση είναι αυτή της οδού Μακρή και δεν τους εξυπηρετεί».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση                   

Στις 15 Ιανουαρίου η παράδοση της Αμβρακίας Οδού               

[ad_2]

Related posts

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις κλοπές σε μαγαζιά του Αγρινίου

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Σφοδρό τροχαίο στο πάρκο – Στο νοσοκομείο δικυκλιστής (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Τίμησε το γυναικείο εργατικό κίνημα η Ομάδα Γυναικών

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο