AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Νέα ρύθμιση Γεωργιάδη μετά τις αντιδράσεις για τις ανατιμήσεις στα γενόσημα

[ad_1]

Μετά από τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα από τους πολίτες, αλλά και από τους φαρμακευτικούς συλλόγους, για επιβολή περαιτέρω κόστους στα γενόσημα φάρμακα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης,  ανέφερε ότι μέσα στην ημέρα αναμένεται να ρυθμιστεί.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι επίκειται ρύθμιση ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση για κανένα γενόσημο σκεύασμα πέρα από τη συμμετοχή του ασφαλισμένου. Με τον τρόπο αυτό κλειδώνει την επιπλέον αυτή επιβάρυνση στα 3 ευρώ. Δηλαδή για κανένα γενόσημο φάρμακο η διαφορά ασφαλιστικής τιμής και λιανικής τιμής δεν θα ξεπερνάει το ποσό αυτό.

«Η βούληση μου ποτέ δεν ήταν η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών»

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «η εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη καμία φορά δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουμε υπολογίσει. Κλήθηκα να εφαρμόσω μια απόφαση των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα.

Η βούληση μου ποτέ δεν ήταν η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών για αυτό το λόγο άμεσα εντός της ημέρας θα υπάρξει μια υπουργική απόφαση που θα κλειδώνει τη διαφορά στα 3 ευρώ κατά ανώτατη τιμή.

Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μας είπαν και δικαίως τα παράπονα τους και οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».

Related posts

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2023

aitoloakarnanianews

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται σήμερα

aitoloakarnanianews

Υπουργείο Παιδείας: Αλλάζουν όλα στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο