AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Νικολοπούλου στο Gazzetta: «Έχουμε να υπερασπιστούμε έναν τίτλο από πέρσι»

[ad_1]

Η Αγγελική Νικολοπούλου είχε τη δική της συμβολή στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο παίζοντας μπάσκετ, αλλά και με την παρέμβασή της στην εξέδρα για να σταματήσουν υβριστικά συνθήματα. Και εξήγησε στο Gazzetta τι ακριβώς έγινε στο ντέρμπι με τις «πράσινες».

Η μαύρη μάσκα σε ένα μπασκετικό αγώνα, δημιουργεί μία ανάγκη για τίτλους. Δημοσιογραφικούς. Για την Αγγελική Νικολοπούλου, αποτέλεσε μοναχά ένα εργαλεία προστασίας.

Ένας τραυματισμός στη μύτη, σε ένα φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού, την υποχρέωσε να τη φορέσει στη νίκη των «ερυθρόλευκων» απέναντι στον Παναθηναϊκό (74-61) την μετάτρεψε σε μία μορφή τύπου «μασκοφόρου εκδικητή». Και ας το αρνήθηκε, λίγο αργότερα μιλώντας στο Gazzetta.

Αρκέστηκε να τονίσει ότι η μάσκα κάνει τη δουλειά της λίγο πιο δύσκολη. Αλλά μάλλον σημασία έχει πως η δουλειά έγινε (8π., 8 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 μπλοκ, 2 λάθη και 4 κερδισμένα φάουλ σε 36:54).

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και τη διαφορά απέναντι στον Παναθηναϊκό και κατά μεγάλο ποσοστό την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Α1 Γυναικών.

«Στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έχουμε παίξει καλές άμυνες. Θεωρώ ότι τα θέματα που αντιμετωπίσαμε και στα δύο προηγούμενα ματς ήταν στην επίθεση περισσότερο. Και σήμερα, δυστυχώς, εκεί που γύρισε το ματς, κάναμε κακές επιλογές στην επίθεση. Τους δώσαμε τη δυνατότητα να τρέξουν στο ελεύθερο γήπεδο, κάτι που δεν θέλουμε με τον Παναθηναϊκό», είπε η 32χρονη γκαρντ του Ολυμπιακού για το αμυντικό ρεσιτάλ της ομάδας της στα 35 από τα 40 αγωνιστικά λεπτά.

Κόντρα σε ποιον Παναθηναϊκό;

Απέναντι στον Ολυμπιακό βρέθηκε μία ομάδα με δύο διαφορετικά παρακλάδια: Ο Παναθηναϊκός που είχε 2/2 στα φετινά ματς και ο Κυπελλούχος Παναθηναϊκός. Τελικά έπαιξαν ρόλο αυτές οι… ιδιότητες;

«Δεν έχουμε βάλει τίτλους στο μυαλό μας. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός μας κέρδισε στον «Τάφο» για το Κύπελλο και κατάφερε να κερδίσει το Κύπελλο. Εμείς έχουμε να υπερασπιστούμε έναν τίτλο από πέρσι. Ήρθαμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά, να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα. Και να φέρουμε τη σειρά των τελικών στο γήπεδό μας», ήταν τα λόγια της.


Λίγο πριν από τέλος του αγώνα, η Νικολοπούλου ζήτησε από την εξέδρα να σταματήσει υβριστικά συνθήματα που είχαν στόχο μέλη του Παναθηναϊκού. Και εξήγησε στο Gazzetta το λόγο της κίνησής της.

«Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε τροφή για σχόλια στους αντιπάλους. Μένουμε σταθεροί στην ομάδα μας, στη στήριξή της. Δεν χρειάζεται να βάζουμε κανέναν στο παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο. Ή να ξεσηκώνεται ο κόσμος – τουλάχιστον για τη δική μου γνώμη – με αυτόν τον τρόπο. Ήμασταν καλά, από την αρχή του αγώνα βρεθήκαμε πάνω. Δεν χρειάστηκε να ασχοληθούμε ούτε με αυτό που έγινε στο ημίχρονο. Ούτε στο τέλος να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο, έπρεπε μόνο να μείνουμε συγκεντρωμένες στο παιχνίδι μας και αυτό έγινε», είπε.

[ad_2]

Source link

Related posts

Τζόουνς: «Η άμυνα ήταν το κλειδί σήμερα, κλείσαμε καλά τους αντίπαλους ψηλούς»

Ηρακλής – Πανερυθραϊκός: Νίκη ο Γηραιός με Μαστρογιαννόπουλο

Λεσόρ: Ο Πουαριέ έβαλε τη φανέλα του Γάλλου στον τοίχο του σπιτιού του! (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο