AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

«Ντε φάκτο αποστρατιωτικοποίηση στα νησιά», χάος στους εξοπλισμούς! Καταιγιστικός Γ.Τσίπρας

[ad_1]

Καταιγιστικός στη συνέντευξη του στο militaire channel ,ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας. Μια συνέντευξη που έχει μαγνητοσκοπηθεί πριν από την τραγωδία που έπληξε την Πολεμική Αεροπορία με την πτώση του T-2 και το θάνατο ενός ακόμη Αεροποόρου μας. Γι΄ αυτό και στη συζήτηση μας με τον κ.Τσίπρα δεν γίνεται κάποια αναφορά στο τραγικό γεγονός.

Ο κ.Τσίπρας που έχει ασχοληθεί επίμονα με τα θέματα άμυνας, μιλά ίσως για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά γι΄ αυτά και ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη:

  • «Δεν γνωρίζω αν η συνάντηση με τον Ερντογάν θα γινόταν με δική μας κυβέρνηση… Η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Η Τουρκία ήθελε να αποδείξει ότι υπάρχει κλίμα εξομάλυνσης και το πέτυχε. Η Ελλάδα τι πήρε»;
  • «Δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην Τουρκία, δεν γνωρίζουμε πως θα εκμεταλλευθεί τη Διακήρυξη των Αθηνών».
  • « Στα νησιά γίνεται ντε φάκτο ,μέρική έστω αποστρατιωτικοποίηση»
  • «Ότι ψηφίσαμε ναι στις αμυντικές δαπάνες δε σημαίνει ότι δεν θα ασκήσουμε έλεγχο…Υπάρχει θέμα με το αεροπορικό  εκπαιδευτικό κέντρο στην Καλαμάτα»
  • «Όλες οι χώρες αποφάσισαν να πάρουν είτε αεροσκάφη 4,5 γενιάς ,είτε 5ης. Η Ελλάδα θα κάνει την ΠΑ της τμήμα δειγματοληψίας αεροσκαφών; Πως θα συντηρούμε και τα Rafale και τα F-35; Γιατί να πάρουμε το F-35, το οποίο δεν θα το ελέγχουμε; Έχουμε αντίπαλο την Τουρκία και δεν μπορούμε να λέμε ότι επειδή το έχουν αγοράσει 17 χώρες, πρέπει να το πάρουμε κι εμείς».
  • «Τι συμβαίνει με τους εξοπλισμούς; Πάγωσαν την ενίσχυση του Στόλου, για την οποία όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει. Ανοίγει πάλι η συζήτηση για ακατάλληλες αμερικανικές φρεγάτες».

΄Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό «καταιγιστικός» για τη συνέντευξη του κ.Τσίπρα. Απαντά ακόμη σε ερωτήματα για την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα Άμυνας ,η  οποία χαρακτηρίζεται ήπια από κάποιους. Ασκεί κριτική για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στις κρίσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και στη Γάζα.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

[ad_2]

Source link

Related posts

Δημιουργία Κοινού Υγειονομικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων και Ενοποίηση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων

aitoloakarnanianews

Ο ΠΟΥ καταγγέλλει τον «αποδεκατισμό» του συστήματος υγείας στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ λέει πως έπληξε «χιλιάδες» θέσεις της Χεζμπολά σε Συρία και Λίβανο

Αφήστε ένα σχόλιο