AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Ντύνεις το σκυλάκι σου; Δες τι είναι σωστό και τι όχι

[ad_1]

Ντύνεις το σκυλάκι σου; Πόσες φορές έχουμε δει να κυκλοφορούν σκύλοι ντυμένοι με σακάκια ή παπούτσια στη βόλτα;

Το ντύσιμο των σκύλων έχει γίνει μια ακμάζουσα μόδα τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες επιδιώκουν να προστατεύσουν το ζωάκι τους από το κρύο βάζοντας τους ρούχα , ή το κάνουν ως χόμπι ή μόδα, αλλά συνιστάται αυτή η πρακτική;

Υπάρχουν πολλές απόψεις για αυτό ωστόσο. Πολλοί ειδικοί προτείνουν τη χρήση γιλέκων σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σε αυτό το άρθρο σας δίνουμε μια σειρά από ενδείξεις, για να γνωρίζετε εάν πρέπει πραγματικά να ντύσετε τα σκυλιά ή όχι.

Ντύνεις το σκυλάκι σου; Δες τι είναι σωστό και τι όχι

Πότε πρέπει να ντύσουμε τα σκυλιά;

Κατ ‘αρχάς, είναι αυτονόητο ότι το ντύσιμο του σκύλου δεν πρέπει ποτέ να είναι μια ιδιότροπη ή αισθητική απόφαση. Είναι πιθανό ότι, εάν λειτουργείτε κάτω από αυτούς τους παράγοντες, καταλήγετε να εμποδίζετε την άνεση του σκύλου σας και να τον γελοιοποιείτε στο έπακρο.

Ποιο είναι το νόημα του ντύσιμο σκύλων με αξεσουάρ και ρούχα, εάν δεν το χρειάζονται πραγματικά; Κανένα.

Η φύση είναι σοφή, και από καθαρή λογική, μπορούμε να το πούμε αυτό.
Η γούνα των σκύλων είναι το μόνο που χρειάζονται για να προστατευθούν από το κρύο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πρόγονοι του σκύλου ήταν άγριοι και προσαρμόστηκαν πλήρως στο φυσικό τους περιβάλλον χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν τίποτα.

Ντύνεις το σκυλάκι σου; Δες τι είναι σωστό και τι όχι

Σκύλος στο χιόνι

Ωστόσο, με τα χρόνια, ο άνθρωπος διαφοροποιεί τις φυλές και τους εξημερώνει. Τα κατοικίδια σκυλιά τείνουν να αναπτύσσονται σε θερμαινόμενα περιβάλλοντα που τα διατηρούν ζεστά κατά τους ψυχρότερους μήνες, γι ‘αυτό, όταν φεύγουν από το σπίτι, η ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να είναι τραυματική για το ζώο, ειδικά για μικρότερα σκυλιά.

Οι ειδικοί λένε ότι το ντύσιμο είναι απαραίτητο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις:

Πολλά σκυλιά έχουν τόσο κοντό τρίχωμα που μια πολύ κρύα εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει την υγεία τους.

Ηλικιωμένοι σκύλοι

Τα μεγαλύτερα σκυλιά μπορεί να είναι πιο ευάλωτα σε χαμηλές θερμοκρασίες από τα νεότερα, είναι πιθανό να υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα, οι μύες τους είναι κάπως πιο αδύναμοι και το θερμορυθμιστικό τους σύστημα δεν είναι πλέον τόσο αποτελεσματικό όσο στο παρελθόν.

Σκύλος που τρέμει όταν είναι έξω

Πρέπει να προσέξετε εάν το σκυλί σας τρέμει υπερβολικά όταν βρίσκεστε έξω. Υπάρχουν σκύλοι που κρυώνουν επειδή, όπως και οι άνθρωποι, ανέχονται χαμηλές θερμοκρασίες λιγότερο. Σε περίπτωση που η κατάσταση βελτιωθεί εάν φοράει παλτό, θα έχετε ήδη την απάντηση: ο σκύλος σας προτιμά το παλτουδάκι του για μια βόλτα στο κρύο.

Πώς να ντύσετε τα σκυλιά σε περίπτωση ανάγκης;

Για να κάνει το ρουχαλάκι τη δουλειά του, πρέπει να καλύπτει την πλάτη του σκύλου ως την ουρά.

Διαφορετικά, η οσφυϊκή περιοχή θα ήταν ακάλυπτη, η οποία είναι η περιοχή της σπονδυλικής στήλης που πάσχει περισσότερο από το κρύο.

Εάν ο σκύλος σας πάσχει από αυχενικά προβλήματα, σας συνιστούμε ψάξτε για ένα παλτό που καλύπτει το λαιμό.

Είναι επίσης σημαντικό να ψάχνετε ρούχα που είναι φτιαγμένα με άνετα υλικά, χωρίς ραφές ή στοιχεία που μπορούν να ερεθίσουν ή να βλάψουν το δέρμα του ζώου. Επίσης, παρατηρήστε ότι το παλτό δεν εμποδίζει τις κινήσεις του αν αποφασίσετε να περπατήσετε ή να τρέξετε. Η ποικιλία ρούχων για σκύλους σήμερα είναι ήδη πολύ ευρεία.

Σας συνιστούμε να βασιστείτε στις ανάγκες του σκύλου και στην άνεση του. Είναι πάντα πολύ καλύτερο να επιλέξετε ένα πρακτικό ένδυμα από ένα που είναι υπερβολικά φανταστικό, γεμάτο λεπτομέρειες!

[ad_2]

Source link

Related posts

Δουλειά γραφείου και snacks με λίγες θερμίδες

Υγρασία και μούχλα τέλος: Με ένα υλικό που δεν φαντάζεστε

«Εστίες» βακτηρίων μέσα στο σπίτι

Αφήστε ένα σχόλιο