AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ξαφνικό ζήτημα με Χάρκοβο;; Δεν είναι τυχαίο αυτό που είπε ο έντρομος Ζελένσκι

[ad_1]

Εξάλλου δεν αποτελεί κόπο για τους Ρώσους…

Απέχει μόλις μερικά δεκάδες χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα και στην συντριπτική τους πλειονότητα οι κάτοικοι είναι Ρώσοι!

Ο λόγος για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της ουκρανικής επικράτειας, το Χάρκοβο.

Ξαφνικά σήμερα και στον απόηχο ρωσικών επιθέσεων με drones, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προέβη σε μία παραδοχή που ίσως σημαίνει πολλά για το μέλλον της πόλης.

Τι δήλωσε:

«Όσον αφορά την επιστροφή των κατοίκων του Χάρκοβο: βλέπετε, δεν νομίζω ότι το Χάρκοβο είναι τόσο προστατευμένο αυτή τη στιγμή ώστε να μπορώ να συμβουλεύσω τους ανθρώπους να επιστρέψουν. Καλύτερα να μην το κάνουν, αλλά αυτή είναι η επιλογή των κατοίκων του Χάρκοβο.

Πρέπει να ενισχύσουμε την άμυνά μας στην περιοχή, διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστούμε πλήρως το Χάρκοβο, ακόμα κι αν το ενισχύσουμε με κατάλληλα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας. Αναζητούμε ευκαιρίες για να ενισχύσουμε την αεράμυνα του Χάρκοβο σε κάθε περίπτωση. Αυτό είναι το καθήκον μας σήμερα».

Θυμίζουμε πως στις πρώτες εβδομάδες του πολέμου το 2022 οι Ρώσοι με χαρακτηριστική ευκολία είχαν φτάσει στα περίχωρα του Χαρκόβου, όπως επίσης και στα προάστια του Κιέβου.

Ο Πούτιν μπορεί ό,τι ώρα θέλει να μπει και να «πάρει» το Χάρκοβο, έχοντας μάλιστα την υποστήριξη της πλειοψηφίας του πληθυσμού του και αυτό είναι κάτι που το ξέρουν πολύ καλά Ζελένσκι και Δύση.

απεμπε-EPA photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Πόλεμος: Νέα…«τρόπαια» για τους Ρώσους στο μέτωπο, vid

Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο: Δείτε τη νέα ηγεσία του Στρατού Ξηράς

aitoloakarnanianews

Ο Άγιος Βασίλης προσπερνά τους στρατιωτικούς-Αριστείδης Κασιδόπουλος

Αφήστε ένα σχόλιο