AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Ογκώδεις διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD

[ad_1]

Ογκώδεις διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά του ακροδεξιού κόμματος του Alternative für Deutschland (AfD).

Στη Φρανκφούρτη, περίπου 35.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με βασικό σύνθημα «Υπερασπιστείτε τη δημοκρατία – Φρανκφούρτη ενάντια στο AfD». Δεκάδες χιλιάδες επίσης συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Ανόβερο. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες έγιναν στο Ερφουρτ, το Κάσελ και άλλες μικρότερες πόλεις.

Συνολικά, σημειώθηκαν περίπου 100 διαδηλώσεις σε όλη τη Γερμανία από την Παρασκευή, μεταξύ των οποίων και στο Βερολίνο την Κυριακή. Πολιτικοί, εκκλησίες και προπονητές της Μπουντεσλίγκα κάλεσαν τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει κατά του AfD.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη γερμανική κοινωνία, όταν μέλη του κόμματος του AfD συμμετείχαν σε συναντήσεις με νεοναζί και άλλους εξτρεμιστές για να συζητήσουν τη μαζική απέλαση μεταναστών, των αιτούντων άσυλο και των Γερμανών πολιτών διαφορετικής καταγωγής.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στις συνομιλίες που έγιναν κοντά στο Πότσνταμ ήταν και ο ηγέτης αυστριακού κόμματος, Μάρτιν Σέλνερ. Το κόμμα του ασπάζεται τη θεωρία της «μεγάλης αντικατάστασης» που υποστηρίζει ότι υπάρχει συνωμοσία από μη λευκούς μετανάστες για την αντικατάσταση του «γηγενή» λευκού πληθυσμού της Ευρ

Σημειώνεται ότι το AfD, το οποίο εμφανίζει μεγάλη άνοδο στις δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες, επιβεβαίωσε την παρουσία μελών του στη συνάντηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού

Μεγάλη Ρωσική επίθεση στην Αβντίιβκα της Ανατολικής Ουκρανίας

Διάταγμα Μπάιντεν για τράπεζες που βοηθούν τη Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις

Αφήστε ένα σχόλιο