AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Οδηγός επιβίωσης αν δουλεύεις στις γιορτές

[ad_1]

Ένας μετά τον άλλον οι συνάδελφοι βγαίνουν σε άδεια κι εσύ μένεις μονάχος, με μερικούς ακόμα σαν κι εσένα, να κρατάτε Θερμοπύλες στη δουλειά.

Σε πιάνει μια θλίψη, μια μελαγχολία. Θα είναι ζόρικα λες, πώς θα την παλέψω λες.

Μην απελπίζεσαι, δες το ψύχραιμα.

Και τι θα κέρδιζες δηλαδή αν έκανες διακοπές την εορταστική περίοδο; Θα σου πούμε τι θα κέρδιζες.

Θα πήγαινες σε έναν προορισμό τον οποίο θα έχεις χρυσοπληρώσει λόγω περιόδου, θα συνωστιζόσουν με ένα κάρο αδειούχους και θα ζούσες το «πνεύμα των Χριστουγέννων» έχοντας ξοδέψει ένα μηνιάτικο – τουλάχιστον.

Τώρα όμως, θα είσαι ωραίος και άνετος να πάρεις άδεια εκτός high season, όταν οι τιμές δεν βρίσκονται στα ύψη, και θα χαρείς τις διακοπές σου χωρίς να δώσεις ένα σωρό λεφτά και χωρίς να έχεις τη σάρα και τη μάρα δίπλα σου.

Για να μην αναφερθούμε στα χαμόγελα που θα ρίξεις στους άφραγκους συναδέλφους όταν εκείνοι θα γυρνάνε από την άδεια τους, ενώ εσύ θα φεύγεις. Ας μην γίνουμε ΤΟΣΟ κακοί.

Επίσης, οι μέρες των γιορτών στη δουλειά έχουν μια γοητεία. Ιδιαίτερα αν το κλίμα εκεί είναι γενικώς καλό και δεν βρίσκεσαι σε γαλέρα.

Το γραφείο είναι στολισμένο, όλο και κάποιος (επίσης μη αδειούχος) θα φέρει καμία δίπλα, κανένα μελομακάρονο να γλυκάνει λίγο την κατάσταση, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το αφεντικό να σε διώξει και λίγο νωρίτερα σε μια (ανεπίσημη) ημιαργία.

Μακάρι δηλαδή.

Και να μη σε διώξει όμως, σίγουρα θα σε αφήσει να τσουγκρίσεις κανένα ποτηράκι με τους υπόλοιπους εναπομείναντες. Δεν σε αφήνει;

Ε τότε μπορείς να το κάνεις στα κρυφά, ετοιμάζοντας στο σπίτι ένα ωραίο Gluwain. Απλά πρόσεξε μην γίνεις σκνίπα και δεν μπορείς να εργαστείς μετά.  Κρίμα να σε βρει το 2024 στον ΟΑΕΔ.

Θες να το πας ένα επίπεδο παραπάνω; Τότε τίποτα δεν σε εμποδίζει να διοργανώσεις ένα χαλαρό after work drink σουαρέ που λέγαμε και στο χωριό μας, κάποια από τις γιορτινές εκείνες μέρες σε ώρα μη δουλειάς.

Φτιάξε μια ομάδα στο τσατ με όσους συναδέλφους συμπαθείς (και σε συμπαθάνε), βάλτε ρεφενέ γλυκάκια, τσιμπολόγημα και κανένα κρασάκι και αφήστε το αλκοόλ και τις κουβέντες να ξεπλύνουν την ξενέρα της… εορταστικής δουλειάς.


[ad_2]

Source link

Related posts

Γιατί κοκκίνισε το Αιγαίο; Ένα σπάνιο φαινόμενο

Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την πορνογραφία

11 τρόφιμα που χρησιμεύουν ως «καύσιμα» για τους δρομείς

Αφήστε ένα σχόλιο