AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Οικονομικές ξεναγήσεις για να μάθεις την πόλη σου

[ad_1]

Η Εθνική Πινακοθήκη, η Αρχαία Αγορά, το Μουσείο της Ακρόπολης, χώροι πρασίνου στην πόλη και χώροι με έντονη και ενδιαφέρουσα ιστορία ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια σου μέσα από ξεναγήσεις που δεν κοστίζουν πολλά, όμως σου δίνουν τα πολλαπλάσια σε γνώση και εμπειρίες.

Σημείωσε μερικές από τις καλύτερες και πιο οικονομικές που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα.

Βόλτες στην Πόλη 

Είσαι με την παρέα και πάντα είχατε την περιέργεια για τον αρχαιολογικό πλούτο που περιβάλλει την πόλη; Η ομάδα του Βόλτες στην Πόλη αναλαμβάνει να σου σχεδιάσει μια ξενάγηση κομμένη και ραμμένης στα μέτρα σας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τον χώρο (δες εδώ) και τη μέρα. Επίσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή φτιάχνουν μικρά γκρουπ από γονείς και παιδιά και σε ξεναγούν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας. Το κόστος ανά ξενάγηση ξεκινά από 12€ και δεν περιλαμβάνει την είσοδο σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρου.

Ξεναγήσεις με την Action Plus

Στην ιστοσελίδα της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Action Plus θα βρεις ένα σωρό ξεναγήσεις για κάθε γούστο, ώστε να κλείσεις αυτή που σε ενδιαφέρει με παρέα ή σόλο. Η ομάδα διοργανώνει τακτικά ξεναγήσεις στην Ελευσίνα, στον Ναό του Ηφαίστου, στον Κεραμεικό, στην Ακρόπολη, στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και αλλού. Δες εδώ όλες τις προσεχείς ξεναγήσεις. Το κόστος ξεκινά από 12€ το άτομο, και δεν περιλαμβάνει εισιτήρια εισόδου.

Self-guided ξεναγήσεις από την Narratologies

Η εφαρμογή προσφέρει υβριδικές εμπειρίες εξερεύνησης της πόλης και των τοπικών δημιουργών, αλλά και «αυτo-ξεναγήσεις». Μέσα από τα τουρ, θα ανακαλύψεις κρυμμένα μέρη λύνοντας γρίφους και συλλέγοντας gems. Η εφαρμογή λειτουργεί επίσης ως εναλλακτικός τοπικός οδηγός αγορών, παρέχοντας μοναδικά δώρα και προσφορές σε τοπικά καταστήματα και μουσεία. Σε αυτήν εδώ την ξενάγηση, για παράδειγμα, θα γνωρίσεις παραδοσιακές τέχνες της Αθήνας που παραμένουν εξίσου συναρπαστικές όσο ήταν και στα χρόνια της μεγάλης τους άνθισης (19ος και 20ος αιώνας), ενώ σε αυτήν εδώ, η Αρχαία Αγορά ξετυλίγεται μπροστά σου σε ένα υπέροχο ταξίδι στον χρόνο. Το κόστος ξεκινά από 10€ ανά ψηφιακή ξενάγηση.

Στον Πύργο Βασιλίσσης έχεις πάει;

Πρόκειται για ένα μεγάλο «αγροκήπιο» στο Πάρκο Τρίτση με γοητευτικά κτίσματα και καταπράσινους κήπους που αξίζει να ανακαλύψεις. Για την ιστορία, ανακατασκευάστηκε από την Αμαλία και προσφέρθηκε γενέθλιο δώρο στον Όθωνα. Η ξενάγηση ξεκινά με την υποδοχή στους στεγασμένους χώρους του κτήματος και συνεχίζεται με την επίσκεψη στον Πύργο (εσωτερικά και εξωτερικά), ενώ περιλαμβάνει επίσκεψη στο Οινοποιείο – Εμφιαλωτήριο και στον Βιολογικό Αμπελώνα του κτήματος, πέρασμα από τις καλλιέργειες των βιολογικών βοτάνων, στάση στους στάβλους και γευστική δοκιμή των βιολογικών κρασιών του κτήματος με συνοδεία χορτόπιτας, τυριών κλπ. Το κόστος των ξεναγήσεων που διοργανώνονται από το κτήμα ανέρχεται στα 14€ ανά άτομο – περισσότερα εδώ. 

Ανακαλύπτοντας το ΚΠΙΣΝ

Τι υπάρχει εδώ; Πώς ξεκίνησαν όλα; Ποιο ήταν το όραμα δημιουργίας του ΚΠΙΣΝ; Πώς ο σχεδιασμός και η κατασκευή του συνέβαλαν στον επαναπροσδιορισμό του δημόσιου χώρου; Τι μπορώ να κάνω σήμερα; Αγαπημένα σημεία του ΚΠΙΣΝ και πληροφορίες για τον σχεδιασμό και την καθημερινή εμπειρία που προσφέρει θα δεις μέσα από τις σύντομες ξεναγήσεις που διοργανώνουν οι εθελοντές του, με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά και Σαββατοκύριακα. Για να κλείσεις τη θέση σου επικοινώνησε στο 216 8091000, περισσότερα εδώ. 

 

 

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Οδηγός πάρκαρε πάνω στην Πλατεία Συντάγματος γιατί έτσι

Τι είναι το μπουγιουρντί;

Μαθηματικός αποκαλύπτει την «συνταγή» για την τέλεια πρόταση γάμου

Αφήστε ένα σχόλιο