AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Οικονομική θέρμανση με ρεύμα: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το σπίτι μας;

[ad_1]

Ο χειμώνας είναι εδώ και είναι η ώρα να μεριμνήσουμε για τη θέρμανση του σπιτιού μας, πριν μας επισκεφτούν τα μεγάλα κύματα κρύου της εποχής.

Καθώς οι πρωινές δροσιές γίνονται όλο και πιο τσουχτερές, η θέρμανση του σπιτιού μας αναδύεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την άνεση και την υγεία μας τους πιο κρύους μήνες του χρόνου. Αν και η θερμαντική τεχνολογία έχει εξελιχθεί σημαντικά, η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου θέρμανσης και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών μπορεί να καθορίσει την απόλυτη εμπειρία στο σπίτι μας.

Η αλήθεια είναι πως με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, η οικονομική θέρμανση με ρεύμα απασχολεί πλέον ως επιλογή τα περισσότερα νοικοκυριά. Είτε ως κύρια, είτε ως εναλλακτική πηγή θέρμανσης, είναι σίγουρα μία δημοφιλής λύση στις μέρες μας. Αυτό, διότι μας δίνει τη δυνατότητα να ανεξαρτητοποιηθούμε από τη κεντρική θέρμανση, όμως, ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε και ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή του είδους θέρμανσης.

Η πρώτη και πιο κλασική μορφή θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το κλιματιστικό. Ωστόσο, πάμε να δούμε μερικές ακόμα εναλλακτικές που μπορούν να προστεθούν στη λίστα των επιλογών μας για αυτόν τον χειμώνα.

Η οικονομική διευκόλυνση που προσφέρει ένας θερμοπομπός

Οι θερμοπομποί θεωρούνται από τους πιο οικονομικούς τρόπους θέρμανσης με ρεύμα γιατί μπορούν και «πιάνουν» γρήγορα θερμοκρασία. Επίσης, επειδή είναι ελαφριές συσκευές, μεταφέρονται εύκολα και είναι ασφαλείς.

Τα περισσότερα μοντέλα της εποχής, μάλιστα, διαθέτουν χρονοδιακόπτες και θερμοστάτες για μεγαλύτερη ευκολία και καλύτερη απόδοση. Διαθέτουν ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας που σβήνουν σε περίπτωση πτώσης ή υπερθέρμανσης, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε μήπως αφήσουμε τη συσκευή χωρίς επίβλεψη, ειδικά όταν τα παιδάκια μας βρίσκονται στο χώρο.

Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ με το ιδανικό μέγεθος

Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού είναι ιδανικά για μικρούς χώρους και μπορούν να μεταφέρονται εύκολα. Δεν απαιτούν εγκατάσταση, είναι οικονομικά και δεν χρειάζονται και επιπλέον συντήρηση αφού δεν απαιτείται η αλλαγή του λαδιού για ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής τους.

Τα σώματα αυτά είναι ασφαλή αφού η ηλεκτρική αντίσταση θερμαίνει το χώρο έμμεσα και όχι άμεσα μέσω του διαθερμικού λαδιού. Επίσης, λόγω του βάρους τους είναι και πιο δύσκολο να αναποδογυρίσουν. Το μόνο που κάνουν είναι να μας ζεσταίνουν οικονομικά, όποτε εμείς επιθυμούμε.

Οι «αθόρυβες» σόμπες αλογόνου/ χαλαζία

Οι σόμπες χαλαζία κάνουν ελάχιστο θόρυβο και έχουν μεγάλη αποδοτικότητα θέρμανσης του χώρου. Αν, ειδικά, θέλουμε, απλώς, να ζεστάνουμε μία περιοχή ή να συμπληρώσουμε τη θέρμανση σε ένα δωμάτιο, αυτές οι σόμπες είναι η ιδανική επιλογή.

Εξοπλισμένες με ασφάλεια ανατροπής, μας βεβαιώνουν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Σε περίπτωση πτώσης ή υπερθέρμανσης μας εξασφαλίζουν τη λειτουργία της αυτόματης απενεργοποίησης, χωρίς να απαιτούν να βρισκόμαστε συχνά στο χώρο και να ελέγχουμε. Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τίποτα, τα κάνουν όλα μόνες τους και συμφέρουν.

Η θέρμανση με ρεύμα αποτελεί μια σύγχρονη και αποτελεσματική επιλογή που προσφέρει άνεση, ευελιξία, αποδοτικότητα και οικονομία. Οι ηλεκτρικές πηγές θέρμανσης αυτής της κατηγορίας είναι διαθέσιμες οποιαδήποτε στιγμή τις χρειαστούμε και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τις βάλουμε στην πρίζα και να τις ενεργοποιήσουμε. Ωστόσο, πριν καταλήξουμε σε μία επιλογή θέρμανσης με ρεύμα, πρέπει να εξετάσουμε τις ανάγκες μας, ανάλογα με το μέγεθος του σπιτιού μας ώστε η απόφαση μας να μας εξυπηρετεί απόλυτα.

[ad_2]

Source link

Related posts

Με αυτό το χρώμα στην κρεβατοκάμαρα θα κοιμηθείς καλύτερα λένε οι επιστήμονες

3 μέρες που δεν πρέπει ποτέ να ζυγιστείς

Kάτοικοι «κήδεψαν» το Μεταξουργείο λόγω τουριστικοποίησης

Αφήστε ένα σχόλιο