AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Οι αγρότες αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους | Ειδησεις

[ad_1]

Οι αγρότες επιθυμούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Παραταγμένα έξω από τη ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η έκθεση “Agrotica”, εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα και να ενισχύσουν τα μπλόκα, ενώ αύριο Σάββατο (3/2) αναμένεται το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους, ενώ την ίδια ώρα τα 360 περίπου τρακτέρ που έχουν κατακλύσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης παραμένουν στα σημεία.

Οι αγρότες που βρίσκονται στην πλατεία της ΧΑΝΘ φαίνεται να μην είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής  και δηλώνουν ότι προτίθεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα όταν επιστρέψουν στα μπλόκα θα γίνουν συνελεύσεις και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ ζητούν συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για  το υψηλό κόστος παραγωγής και τις φυσικές καταστροφές, ενώ τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα παραμένουν στα μπλόκα και οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου ζητούν την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο περιθώριο της έκθεσης Agrotica οι Υπουργοί Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κι Ενέργειας εξειδίκευασαν τα μέτρα στήριξης των αγροτών.

Οι δοκιμαζόμενοι από το υψηλό κόστος παραγωγής και τις φυσικές καταστροφές αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις από άκρη σε άκρη στη χώρα. Με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη όπου διεξάγεται η 30 με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα οι αγρότες από το Δέλτα του Πηνειού ζητώντας την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Αύριο στις 12μμ το αγροτικό συλλαλητήριο στην 30η Agrotica

Αγροτικό συλλαλητήριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο εν μέσω της 30ης επετειακής Agrotica. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο εντός του εκθεσιακού κέντρου. Το «παρών» στο αυριανό συλλαλητήριο αναμένεται να δώσουν αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλία, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από χθες οπότε και άνοιξε τις πύλες της η 30η Agrotica, έχουν σταθμεύσει με 300 τρακτέρ πάνω στο πεζοδρόμιο του νότιου τόξου της ΔΕΘ, ενώ οι αλιείς παραμένουν με τα καΐκια τους στον όρμο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις του κλάδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

Καλύβια: 16χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 71χρονο πατέρα του | Ειδησεις

COP 28: Για πρώτη φορά παει ο Μητσοτάκης με επιχειρηματίες | Ειδησεις

Νέα διάσωση μεταναστών στη Γαύδο | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο